Alexandru Dedu a enervat la culme gloriile handbalului românesc / ”E un incompetent, de o nesimțire uriașă”

Declarația președintelui FRH, la o emisiune televizată, conform căreia handbalul a ajuns să fie cunoscut în mandatul în care el a deținut șefia handbalului românesc a stârnit furia mai multor foști handbaliști de legendă. Într-o declarație făcută la Radio Sport Total FM și citată de prosport.ro, Vasile Stângă, de 10 ori campion al României și de 2 ori medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice, a spus: ”Bine, mă, când am jucat noi sau când am fost campioni mondiali, handbalul nu era cunoscut? Incredibil! Este ceva de domeniul… Ne prostește în față! Are numai slogane, atât, cum ar fi ăsta cu Handbalul Sport Național. N-am crescut jucători, suntem zero. Nu au ieșit handbaliști de valoare, suntem zero ca infrastructură… Aștept să vină alegerile și să plece, să vină un om mai cumsecade. A fost întrebat dacă este pus politic. Cică nu! Ce, lumea nu știe că a fost pus de PSD? Acum e PNL la putere și îi cam tremură pantalonii. Dar noi suntem proști? Știți care va fi salvarea lui Dedu? Nu se va mai ține Olimpiada de la Tokyo și nu avem cum să ne calificăm”.

Pe rețeaua de socializare Facebook, alți doi handbaliști legendari au reacționat vehement vizavi de declarațiile lui Dedu. ”Acest Dedu este un incompetent și de o nesimțire uriașă… Da, a devenit handbalul cunoscut de când este la putere!!! Dar in sensul negativ 👎 La băieți este sub pamânt, iar la fete se mai califică, dar locurile pe care le iau sunt numai în spatele clasamentului… Cred că ar fi timpul să-și dea demisia și să lase pe alții care pot așa ceva. Am mai zis de multe ori că a avut noroc că a fost înalt, altfel, cu handbalul a fost paralel”, a spus fosta extremă de clasă mondială Maricel Voinea, medaliat și el cu bronz la Jocurile Olimpice din 1980 și 1984 și inventatorul celebrei aruncări cu efect ce-i poartă numele.

Nesimțirea și demagogia îl caracterizează pe acest lustruitor de bănci și scaune din sala Barcelonei. Spune că a făcut cunoscut handbalul romanesc? O mai mare nesimțire nu cred că mai există. Se umflă la propriu și la figurat cu realizările CSM deși nu are nici un merit. Politic pus la cârma FRH, îngroapă handbalul românesc tot politic. Neputința și incompetența nu sunt numai vina lui, ci și a acelora care-l lasă să-și facă de cap și să distrugă în două mandate ce alții au construit în ani și ani de zile”, a scris Werner Stöckl (foto), campion mondial cu România în 1974, medialiat cu argint la Jocurile Olimpice din 1976 și cu bronz la cele din 1972.

4 comentarii la „Alexandru Dedu a enervat la culme gloriile handbalului românesc / ”E un incompetent, de o nesimțire uriașă”

 • 26/01/2021 la 17:25
  Permalink

  Gațu nu a fost politic? Decan la Facultatea Militară de Sport din ANEFS, comandant la clubul Steaua, secretar de stat în Ministerul Sporturilor? Are Dedu destule bube, Stângă a fost antrenor la națională și la mai multe cluburi, care s-au despărțit de gura lui plină de… Bingo! așa cum auzeau spectatorii oripilați pe la meciuri. Da, federația dă acum scoruri online live, are 2-4 meciuri pe etapă televizate, mai multe cluburi private de copii decât oricând… chiar dacă meritele se împart și cu CSM și alte performere. Unde e sala cu care s-a lăudat Gațu, când l-a păcălit pe Wiederer sau când a păcălit Oltchim cu organizarea Champions League în București? Sapă cineva după contractul spălător de bani făcut de Gațu cu Realitatea Tv? Băgăm gunoiul sub preș sau i-l punem în traistă lui Dedu… adus tot de Gațu! Scăpăm mâine de Dedu! Și? Ce punem în loc? Are cineva un plan sau doar țipetele și înjurăturile țin loc de soluții, a la Tadici?

  Răspunde
 • 26/01/2021 la 23:03
  Permalink

  Vasile Oancea-nu stiu cine esti si care este legatura ta cu handbalul, dar sa sti de la mine ca Dedu a fost un jucator submediocru la Timisoara cand l-am cunoscut si Timisoara a luat campionatul. Domnul Constantin Jude RIP. il juca cateva minute. Si OMUL se pricepea la handbal. DAR chiar daca a fost un jucator de mare valoare nu inseamna ca este si un manager de calitate. Din pacate pentru noi care am „prins” lucruri minunate in handbal, Prof. Tica Popa de la Timisoara a fost cel care a facut Tunisia o putere in acest sport. Si unde e Tunisia si unde suntem noi? Ce plus a adus Dedu nou in doua mandate? Meciurile de handbal se transmiteau la TV in Romania si pe vremea cand erau 2 (doua) ore de program, atunci care e noutatea. Exista o vorba din batrani ” Daca unul iti spune ca esti beat nu-l asculta, dar daca multi iti spun dute si te culca”. Concluzile tragele singur

  Răspunde
  • 27/01/2021 la 12:30
   Permalink

   Stimate domnule „fost profesor și antrenor”, ceaa ce susțin este nevoia unei soluții dincolo de reproșurile către o persoană, indiferent că a fost mare jucător sau anonim, că a fost sau va fi susținut politic. Cât timp rămânem în zona insultelor, problema rămâne, chiar dacă schimbăm președintele federației. Avem mai mult handbal la Tv, etapă de etapă. În 2000 sau 1990 vedeam, eventual, meciuri ale echipei naționale, deși finala EHF jucată de Minaur sau Steaua au fost, cel mult parțial, doar la radio! Pe vremea lui Gațu, aflam rezultatele la 2-3 zile după meci… Iar despre suspendarea din 2009 pentru coruperea unor arbitri străini Gațu a zis mai întâi că nu știa, apoi că demisionează, apoi, lacrimi și rugăminți… s-a răzgândit. Așadar, fie, schimbați, cu rugămintea să alegeți soluții, nu doar să reproșați…

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *