Delo Champions League / Super-victorie pentru Vâlcea în Danemarca, ce a spus antrenorul Florentin Pera

SCM Râmnicu Vâlcea a reușit duminică seara o splendidă victorie pe terenul liderei campionatului Danemarcei, scor 26-25, la capătul unui joc de infarct. De notat că echipa daneză câștigase în septembrie, la Râmnicu Vâlcea, la 9 goluri, însă jocul de la Odense a avut o cu totul altă față decât cel din toamnă. Echipa lui Florentin Pera a făcut o primă repriză foarte bună, încheind cu trei goluri avans și, lucru foarte important, n-a cedat psihic atunci când gazdele au revenit și au preluat conducerea, 20-18 în minutul 47. Vâlcencele au arătat tărie de caracter și au avut o poartă excepțională, tinerele Daciana Hosu și Diana Ciucă fiind magice și dând încredere colegelor lor.

Finalul a fost un veritabil thriller. S-a intrat la egalitate în ultimul minut, 25-25, cu Vâlcea în atac, iar Florentin Pera a cerut time-out când mai erau 32 de secunde iar echipa sa era în amenințare de joc pasiv. Liscevic a marcat cu 20 de secunde înainte de final și a fost rândul lui Ulrik Hansen să ceară time-out. Florica a fost eliminată când mai erau 8 secunde, după care Abbingh a trimis o pasă greșită și toate punctele la Râmnicu Vâlcea. A fost al treilea succes al echipei vâlcene în Champions League și se așteaptă o decizie a EHF vizavi de modul de desfășurare a fazelor eliminatorii ale competiției. Până atunci, SCM Râmnicu Vâlcea va juca acasă cu Brest duminică, 14 februarie.

”Țin să-mi felicit echipa pentru această victorie importantă pe terenul unei echipe foarte puternice, unde nu au reușit sa câștige echipe ca Gyor și ȚSKA. Consider că am făcut o primă repriză aproape perfectă în apărare, primind doar 10 goluri, iar în repriza a doua am riscat jucând 7:6 în atac și am marcat goluri importante. Poarta s-a completat foarte bine și acest lucru ne-a ajutat în economia meciului. Dumnezeu ne-a dat puterea să nu cedăm presiunii finalului de joc în fața unor jucătoare cu multă experiență internațională. Dacă nu am fi avut problemele de lot din cauza covidului sau accidentărilor și am fi jucat meciurile cu Podravka și Dortmund, am fi putut avea mult mai multe puncte acum. Trebuie să ne păstrăm forma actuală și atitudinea, în perspectiva următoarelor jocuri”, a declarat Florentin Pera pentru Handbal Mania.

ODENSE HANDBOLD – SCM RÂMNICU VÂLCEA 25-26 (10-13) Arbitri: Tomas Barysas / Povilas Petrusis (Lituania)

Odense: Reinhardt, Wester – Groot 6, Hojlund 6, Kyndboel 3, Iversen 3, Bidstrup 2, Abbingh 2, De la Cour 2, Hald 1, Aambakk, Larsen, Wallen, Johansen. Antrenor: Ulrik Hansen.

Vâlcea: Hosu, Ciucă – Minevskaja 6, Liscevic 4, Gonzalez 4, Nikolic 3, Elghaoui 2, Florica 2, Lopez 2, Aardahl 2, Trifunovic 1, Bucur, Dăscălete, Lupei. Antrenor: Florentin Pera.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *