Minaur Baia Mare a făcut un pas important spre sferturile de finală ale Ligii Europene feminine

Handbalistele de la Minaur Baia Mare au obținut miercuri o victorie categorică, 40-27, în partida cu norvegiencele de la Storhamar, în grupa C a Ligii Europene feminine. Partida a contat pentru etapa a cincea a fazei grupelor și a avut loc la Baia Mare, dar echipa gazdă a fost considerată Storhamar. Echipa maramureșeană a început furtunos, având 3-0 după nici două minute, desprinzându-se apoi treptat pentru un succes categoric, care o pune în pole-position pentru calificarea în sferturi. Minaur are 6 puncte după 4 jocuri și mai are de disputat două partide cu Thuringer, ambele la Baia Mare, pe 20 și 21 februarie.

Acum totul pare ușor, dar meciul a fost foarte dificil. Fetele au jucat exact ce am pregătit în zilele premergătoare acestui joc. A fost primul joc pe care l-am început tare, iar asta s-a văzut în evoluția scorului. În momentul în care noi am avut un avantaj de la început și am continuat să venim cu aceeași viteză și aceeași prospețime, s-a creat un avantaj destul de mare până la final. Dacă fetele înțeleg că aceasta este modalitatea în care trebuie să începem, să putem face schimbări, să avem prospețime, atunci asta trebuie să luăm de la acest joc. Urmează o săptămână dificilă, cu trei jocuri. Se vede și faptul că am jucat și săptămână trecută, fetele au intrat în ritm, se simt mult mai bine. Noi nu facem calcule acum, noi vrem să câștigăm toate jocurile, asta vor fetele, este munca lor. Au valoare să bată în fiecare joc. Mă bucur că orice fată a intrat în teren astăzi și-a făcut datoria. În partea a doua am marcat multe goluri de pe pivot, pentru că au rămas spații libere mai multe. Au marcat și interii, au marcat și extremele. Aici am vrut să ajungem, să dea toată lumea gol. Dacă înscriem de pe toate posturile este foarte greu pentru adversar să-și ia măsuri. Costică Buceschi (antrenor Minaur)

STORHAMAR HANDBALL – MINAUR BAIA MARE 27-40 (11-19) Arbitri: Marina Duplii / Olena Pobedrina (Ucraina)

Storhamar: Liden, Haug Lerstad – Hovden 7, Enkerud 6, Nestaker 4, Norgaard 3, Skinnehaugen 3, Jakobsen 2, Ronningen 1, Fredriksson 1, Gabrielsen, Amundsen, Sandvik, Brodal, Tollbring. Antrenor: Finn Kenneth Gabrielsen.

Minaur: Idehn, Enache – Kovacevic 8, Blohm 7, Fujita 6, Laslo 5, Burlachenko 4, Lavko 3, Seraficeanu 2, Polocoșer 2, Popa 1, Tănasie 1, Araujo 1, Tecar, De Souza. Antrenor: Costică Buceschi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *