Liga Florilor / Ploieștiul și Galațiul au încheiat nedecis un nou meci pe muchie de cuțit

După Măgura Cisnădie – Dunărea Brăila, runda a zecea a Ligii Florilor a avut parte de o nouă dispută plină de suspans. De data aceasta a fost egalitate, 25-25, în duelul dintre două echipe din subsolul clasamentului, pentru care fiecare punct contează enorm în economia luptei pentru menținerea în primul eșalon, Activ Prahova Ploiești și CSM Galați.

Începutul partidei a fost marcat de miza acestuia, cele două echipe greșind mult și înscriind puțin, Galațiul fiind prima echipă care s-a desprins, 6-3 în minutul 17. Ploieștiul a cerut time-out, apoi antrenorul Florin Ciupitu a decis să atace în 7 contra 6, lucru care a dat roade, însă faza defensivă nu a fost atât de precisă, astfel că CSM Galați a intrat cu 3 goluri avans la pauză, 13-10. În debutul mitanului secund, antrenorul Activului a schimbat sistemul defensiv, a trecut la 5+1, iar consecința a fost că Ploieștiul a marcat de 4 ori la rând, preluând conducerea în minutul 36, 14-13. Alexandrina Soare a cerut time-out, apoi a trimis-o în teren pe Mădălina Conache, căutată des și cu folos de coechiperele sale. De partea cealaltă, după o primă repriză fără realizări, Ionela Leuștean a reușit 4 goluri importante pe durata a 10 minute.

S-a mers cap la cap până la final, ambele echipe au avut atacul victoriei în ultimul minut dar ploieșteanca Cristina Crețu a călcat semicercul, în timp ce, de cealaltă parte, Patricia Vizitiu a pătruns la semicerc dar n-a putut-o învinge pe Ana Maria Inculeț. Un egal echitabil după cum s-a disputat partida, însă care nu ajută foarte mult cele două echipe, care s-au ales doar cu câte un punct.

”Consider că rezultatul este echitabil, a fost un meci cu multă ambiție de ambele părți. Noi ne-am descurcat de minune în fața unei echipe mai experimentate și cu tradiție în handbalul românesc”, a declarat antrenorul Activului, Florin Ciupitu.

”Echipa noastră a muncit foarte mult în apărare, în condițiile în care Ploieștiul a beneficiat de atacuri de un minut și jumătate sau chiar două minute. Până la urmă e un punct câștigat, chiar dacă nu putem fi mulțumiți”, a spus antrenoarea gălățeană Alexandrina Soare.

ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI – CSM GALAȚI 25-25 (10-13) Arbitri: Diana Ciulei / Anamaria Stoia

Ploiești: Inculeț, Paraschiv – Crețu 8, Șerban 4, Florea (foto) 4, I. Leuștean 4, Bucă 2, Mureș 1, Panaite 1, Beșleagă 1, V. Leuștean, Lăscăteu. Antrenor: Florin Ciupitu.

Galați: Anghel, Caragea, Micu – Cioaric 7, Vizitiu 6, Andrița 3, Sheiko 3, Conache 3, Bokaric 2, Lopătaru 1, Marcu. Antrenor: Alexandrina Soare.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *