Liga Florilor / CSM București a câștigat clar derby-ul cu Vâlcea și e favorită la titlu

Se pare că epidemia de Covid-19 din lotul CSM-ului a avut efecte benefice asupra echipei, în special la capitolul determinare. Deși cu un lot foarte restrâns, doar 8 jucătoare de câmp au evoluat joi seara, gruparea din capitală a strâns rândurile și a făcut un meci foarte bun, dominându-și adversarele în primul rând la capitolul dorință. E drept că și sclipirile unor jucătoare ca Grubisic, Neagu, Moisă sau Martin au făcut diferența, însă, ca să folosim un clișeu, senzația a fost că bucureștencele și-au dorit mai mult victoria. Vâlcea a plătit tribut numeroaselor ratări în situații de 1 la 1 cu Grubisic, dar și evoluției mai puțin inspirate a liniei de 9 metri. Nu în ultimul rând, este de remarcat arbitrajul foarte bun al nemțenilor Ionuț Ifrim și Alexandru Ilisei, la primul mare derby din carieră.

Meciul a început crispat de ambele părți, cu multe ratări, dar și cu intervenții de efect ale portărițelor Hosu și Grubisic, astfel că, la capătul primului sfert de oră, CSM conducea cu 4-3, în condițiile în care pentru Vâlcea marcase doar Minevskaja. Echipa olteană a revenit, a înscris de ori la rând, însă bucureștencele au egalat la 7 pe o superioritate numerică. Finalul primei reprize a aparținut CSM-ului, Grubisic a închis poarta iar Moisă a zburdat în extrema dreaptă și echipa coordonată la acest joc de pe margine Iulia Curea, iar în teren de extremele Smeets și Martin, a intrat la cabine cu două goluri avans, 11-9.

Două goluri consecutive ”de afară” ale Cristinei Neagu au dus CSM-ul la 14-10 în minutul 36, pentru ca diferența să crească la 17-12 în minutul 41, după golul Barbarei Lazovic. Florentin Pera a cerut time-out, Vâlcea a venit la minus 3, 16-19 în minutul 46, și a fost rândul Iuliei Curea să ceară time-out. Echipa olteană s-ar fi putut apropia la un gol în minutul 50, însă Maren Aardahl a aruncat de la centrul terenului în transversala porții goale a adversarelor, iar CSM-ul s-a desprins din nou, diferența ajungând la 4 goluri, 25-21 în minutul 58. Florentin Pera a mai cerut un time-out, însă elevele sale au fost lipsite de luciditate pe faza ofensivă, iar CSM-ul a câștigat clar și pe merit, luând o mare opțiune pentru câștigarea titlului. Dincolo de asta, ”dubla” din optimile Champions League, din luna martie, se anunță una pe cinste.

SCM RÂMNICU VÂLCEA – CSM BUCUREȘTI 22-27 (9-11) Arbitri: Ionuț Ifrim / Alexandru Ilisei

Vâlcea: Hosu, Batinovic, Ciucă – Minevskaja 6, Elghaoui 5, Liscevic 3, Florica 3, Lopez 3, Aardahl 2, Trifunovic, Lupei, Nikolic, Gonzalez, Fernandez, Glibko. Antrenor: Florentina Pera.

CSM: Grubisic, Preda – Neagu 7, Pintea 6, Moisă 5, Lazovic 4, Dembele 3, Martin 2, Perianu, Smeets. Antrenor: Iulia Curea.

Foto: DAN POTOR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *