Liga Florilor / Victorie la limită pentru Buzău împotriva Zalăului

Meciul și suspansul în etapa a zecea a Ligii Florilor. Penultimul joc al rundei s-a înscris pe linia ultimelor 3 partide și a oferit un joc echilibrat, decis în ultimele secunde în favoarea Gloriei Buzău, scor 27-26. Zalăul a început mai bine și a condus în primul sfert de oră chiar și la 4 goluri, 10-6 în minutul 15. A urmat, însă, o incredibilă perioadă de ineficacitate pentru echipa lui Gheorghe Tadici, care n-a înscris niciun gol în ultimul sfert de oră al primei reprize, una din ”vinovate” fiind portărița Buzăului, Alina Iordache.

După ce au intrat cu 5 goluri avans la pauză, buzoiencele s-au desprins la 19-13 în minutul 37 și, pe fondul unei evoluții foarte bune a stângacei sârboaice Anđela Janjušević, au menținut o diferență oarecum liniștitoare până în minutul 50, când Zalăul s-a apropiat la două lungimi. Buzăul a refăcut o diferență de 4 goluri, însă ardelencele n-au renunțat la luptă și, cu 38 de secunde înainte de final, Irina Ivan a marcat pentru 26-27, după care elevele lui Ovidiu Mihăilă au pierdut mingea în atac când mai erau 9 secunde. Zalăul a reușit să obțină doar un 9 metri, cam din aceeași poziție din care buzoiencele primiseră gol în ultima secundă a partidei cu Activ Ploiești ! De data aceasta, Alexandra Severin n-a izbutit să depășească zidul advers, iar Gloria Buzău a bifat a șasea victorie a sezonului și a urcat pe locul 4.

SCM GLORIA BUZĂU – HC ZALĂU 27-26 (15-10) Arbitri: Daniel Basso / Florin Tofan

Buzău: Iordache, Polocoșer – Janjušević 8, Rotaru 4, Simion 3, Stoleru 3, Livrinikj 3, Subțirică-Iovănescu 2, Condurache 2, Petruș 2, Munteanu, Petrovic, Mărginean, Ujkic. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Zalău: Teodorescu, Kelemen – Ivan 5, Popescu 4, Berbece 3, Mitrache 2, Severin 2, Dindiligan 2, Vrabie 2, Lazea 2, Jlezi 2, Șerban 2, Mihart. Antrenor: Gheorghe Tadici.

Foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *