Liga Florilor / CSM București remizează cu noroc cu ultima clasată

Primul joc al etapei a XII-a din Liga Florilor a adus și surpriza campionatului, lidera CSM București fiind la un pas de înfrângere în fața ultimei clasate, U Cluj. După ce a câștigat categoric sâmbătă la Râmnicu Vâlcea în Champions League, echipa bucureșteană a crezut că poate câștiga meciul cu Clujul doar intrând pe teren. E drept că  n-au jucat golgeterele de sâmbătă, Neagu și Lazovic, însă chiar și așa prestația și rezultatul sunt greu de digerat pentru o grupare cu pretențiile CSM-ului, care a pierdut primele puncte în actuala ediție de campionat.

După ce au bătut Bistrița acum două etape, ardelencele au intrat pe teren determinate și deloc intimidate de numele pe care le-au avut în față și au controlat prima repriză, pe care au încheiat-o cu avantaj minim. CSM-ul a revenit în mitanul secund și a condus cu 22-19 în minutul 45, iar lucrurile păreau să se îndrepte în direcția așteptată de toată lumea. De toată lumea, mai puțin de handbalistele clujence, care n-au cedat și au revenit, egalând la 23 în minutul 53, după care s-a mers cap la cap până în  ultimul minut. U Cluj a avut atacul victoriei la 27-27 în ultimul minut dar, deși au avut superioritate numerică, handbalistele din Ardeal n-au reușit nici măcar să arunce la poartă, CSM-ul a avut ultimul atac când mai erau 5 secunde însă n-a concretizat, dar ar fi fost nedrept pentru ultima clasată.

”E foarte multă dezamăgire, cu siguranță e un meci în care nu ne-am respectat numele și tricoul pe care l-am purtat, începând cu mine. Energia noastră era foarte mult prea scăzută, am făcut foarte multe greșeli tehnice în tot meciul. Au fost prea puține momente bune pentru noi în acest joc, astfel că nici nu-mi vine să vorbesc despre asta”, a spus la final antrenorul Adrian Vasile.

U CLUJ – CSM BUCUREȘTI 27-27 (15-14) Arbitri: Georgiana Lungu / Mihaela Paraschiv

Cluj: Ion, Țăgean – Lazăr 8, Vizuete 7, Necula 6, Chintoan 2, Cordoș 2, F. Ilie 1, Nicolae 1, Șelever, Lupașcu. Antrenor: Sebastian Micola.

CSM: Dedu, Grubisic – Omoregie 7, Martin 7, Pintea 5, Klikovac 3, Cvijic 2, Bazaliu 2, Smeets 1, Stoica, Fînaru, Dembele. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *