Naționala rușinii: desființați de Kosovo la București

Echipa națională de handbal masculin a reușit să escaladeze nebănuite culmi ale neputinței și rușinii, ajungând fără doar și poate de râsul Europei. Kosovo a învins duminică seara România în Sala Polivalentă din București fără drept de apel, 30-25, după un meci controlat de oaspeți la toate capitolele. ”Când intram pe teren nu aveam mamă, nu aveam tată, ne băteam până nu mai puteam, acuma vezi o indolență și o pasivitate ce nu vezi la alte echipe”, scria pe un grup dedicat handbalului fostul mare internațional Maricel Voinea după jocul din Kosovo și lucrurile s-au înrăutățit. Portarii noștri au fost inexistenți, apărarea o glumă proastă, iar atacul s-a bazat mai mult pe realizări personale, și acelea rare. Asta se întâmplă când n-ai curaj să rupi pisica-n două și să treci la întinerire masivă și apelezi din nou și din nou și din nou la jucători blazați, specialiști în ratări de calificări, unii din ei și retrași cândva de la națională când nu le convenea antrenorul. Fiindcă adevărul e că la așa selecție, așa rezultate, grosul lotului fiind cel care a ratat ultima campanie de calificare la Euro. Ciudată este totuși schimbarea radicală de atitudine față de cele două jocuri din toamnă cu Suedia și Muntenegru. Oare care-o fi cauza ? Altfel, nimic de zis în afară de adio și n-am cuvinte…

ROMÂNIA – KOSOVO 25-30 (12-16) Arbitri: Aleksandar Jovic / Nedim Arnautovic (Bosnia și Herțegovina)

România: Popescu, Stănescu – Grigoraș 7, Dumitriu 5, Bujor 4, Negru 3, Fenici 2, Fotache 2, Buzle 1, Dedu 1, Racoțea, Botea. Antrenor: Rareș Fortuneanu.

Kosovo: Berisha, Zena – Jupa 8, Dedaj 7, Drenit Tahirukaj 4, Gjuka 4, Terziqi 3, Quni 1, Drilon Tahirukaj 1, Shabani 1, Ramosaj 1. Antrenor: Veton Hajrizi.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *