Turneul preolimpic feminin / Înfrângere cu Norvegia, ne trebuie o victorie la scor cu Muntenegru

Naționala de handbal feminin a pierdut sâmbătă seara primul joc de la turneul preolimpic care se desfășoară la Podgorica, 24-29 cu Norvegia. Din păcate, echipa României a avut cel puțin o viteză în minus față de adversare, contraatacul a fost inexistent, în timp ce singurul inter de mână stângă din lot, Laura Popa, a lustruit banca de rezerve, deși am avut probleme mari acolo. Nici în defensivă lucrurile n-au stat grozav, jucătoarele noastre fiind adesea depășite ușor de pătrunderile în viteză ale adversarelor. Colac peste pupăză, cele două arbitre daneze au greșit de câteva ori flagrant, însă doar împotriva României. De notat că trei jucătoare n-au fost folosite deloc, Laura Popa, Raluca Băcăoanu și Anca Polocoșer.

România a jucat în prima repriză cu Dedu în poartă, Buceschi la coordonare, Neagu inter stânga, Laslo inter dreapta, Moisă și Florica extreme și Pintea pivot, înlocuită pe parcurs de Ostase. Pe faza defensivă, Perianu i-a luat locul Cristinei Laslo, însă ea a fost depășită cu ușurință în câteva rânduri, iar Norvegia s-a desprins la 12-9 după ce a fost eliminată în minutul 21. În atac lucrurile n-au mers grozav, cu o eficiență a aruncărilor de 48%, niciun contraatac și nicio acțiune din extrema stângă. De notat și cele 4 intervenții ale Denisei Dedu, care ne-au ținut aproape de nordice, Norvegia intrând la pauză cu 13-11.

Adi Vasile n-a schimbat nimic la linia de 9 metri în debutul reprizei secunde, însă a trimis-o pe Perianu inter dreapta în minutul 37, iar o greșeală tehnică a acesteia a declanșat contraatacul Norvegiei care a adus golul de 17-12. Norvegia a continuat să se desprindă, inclusiv pe fondul unor decizii ostile ale arbitrelor daneze, dar, dincolo, de asta, adevărul e că nordicele au fost net superioare. România a revenit și ar fi putut să se apropie la trei goluri, însă ratările din situații de unu la unu cu Lunde ne-au costat o înfrângere la cinci goluri, 24-29. Duminică, de la ora 17, vom juca împotriva naționalei Muntenegrului, pe care trebuie s-o batem la 5 goluri. Foarte greu, însă nu imposibil.

NORVEGIA – ROMÂNIA 29-24 (13-11) Arbitri: Karina Christiansen / Line Hesseldal Hansen

Norvegia: Lunde (16 interv. / 38 șuturi), Solberg (0/2) – Skogrand 12 goluri / 16 șuturi, Oftedal 4/4, Reistad 4/5, Brattset 3/3, Aune 2/5, Kristiansen 2/4, Herrem 1/1, Mork 0/1, Frafjord, Ingstad, Solberg-Isaksen. Antrenor: Thorir Hergeirsson.

România: Dedu (6/22), Dumanska (3/16) – Neagu 11/17, Pintea 4/5, Buceschi 3/8, Iuganu 2/2, Moisă 2/6, Seraficeanu 1/2, Perianu 1/3, Laslo 0/4, Florica, Ostase. Antrenor: Adrian Vasile.

Aruncări de la 7 metri (transformate): 10 (9) – 5 (5). Minute de eliminare: 0-8.

Foto: Sorin Pană (facebook Sportul Ilustrat)

Un comentariu la „Turneul preolimpic feminin / Înfrângere cu Norvegia, ne trebuie o victorie la scor cu Muntenegru

  • 20/03/2021 la 22:31
    Permalink

    Incet,incet nationala feminina urmeaza calea nationalei masculine. Presedintele Dedu a auzit de demisie ?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *