Liga Zimbrilor / CSM Vaslui a câștigat primul meci al etapei a 19-a

Liga Zimbrilor s-a reluat după ”dubla” de coșmar a naționalei masculine cu Kosovo, etapa a 19-a disputându-se la Baia Mare. Primul joc a adus față în față două echipe din jumătatea inferioară a ierarhiei, CSM Vaslui impunându-se la limită, 30-29, în fața celor de la CSM Făgăraș după un joc pe care l-a controlat în cea mai mare parte.

Prima repriză a avut răsturnări de scor și evoluții foarte bune ale portarilor Fîntînă și Petrila. Vasluienii au început mai bine, au condus cu 5-2 în minutul 11, apoi ardelenii au întors rezultatul și au avut 9-7 în minutul 22. Echipa moldoveană a intrat totuși cu 3 goluri avans la pauză, consolidându-și avantajul în repriza secundă, până la 27-21 în minutul 48. CSM Făgăraș a revenit pe final, s-a apropiat la 26-28 cu trei minute înainte de final, însă n-a putut scoate nici măcar un punct. Un fapt inedit l-a constituit prezența în teren, în repriza secundă, a doi jucători vasuieni cu același număr pe tricou (33), Carali și Karamyshev. De notat, de asemenea, evoluția foarte bună a tânărului Darius Cupu, de la CSM Făgăraș, care a evoluat extremă dreapta de mână dreaptă, dar și o nouă prestație remarcabilă a portarului vasluian Valentin Petrila, care l-ar putea aduce, în sfârșit, în vizorul selecționerilor.

”Am sperat până la sfârșit că vom scoate un rezultat bun, băieții s-au mobilizat bine și îi felicit, îi felicit și pe adversarii noștri pentru importanța pe care au dat-o acestui meci. Avem probleme de efectiv, a trebuit să schimbăm multe lucruri din mers, iar la nivelul acesta e greu să improvizezi în timpul meciului”. Dumitru Opriș – antrenor CSM Făgăraș

”A fost un meci greu, după cum ne așteptam, pe care ni l-am făcut noi și mai greu, tratând cu superficialitate anumite situații atunci când aveam un avans confortabil. Era foarte important să câștigăm acest meci, dar sunt un pic dezamăgit fiindcă mă așteptam să fim ceva mai calculați”. Alin Bondar – antrenor CSM Vaslui

CSM FĂGĂRAȘ – CSM VASLUI 29-30 (12-15) Arbitri: Sebastian Mârza / Cristian Nedelea

Făgăraș: Fîntînă, Ivanov – Csog 8, Cupu 5, Moisă 4, Turcu 3, Arsu 3, Mocanu 2, Constantinescu 1, Mateoniu 1, Ștefan 1, Pop 1, Bologa, Mînea. Antrenori: Eugen Frățilă, Dumitru Opriș.

Vaslui: Petrila, Erhan, Cioată – Acatrinei 11, Cumpănici 5, Carali 3, Popa 3, Petrea 2, Hușanu 2, Karamyshev 2, Dragon 1, Kasatkin 1, Cîrchea, Amihăesi, Vancea. Antrenor: Alin Bondar.

Foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *