Liga Zimbrilor / Grbovic aduce victoria Stelei în ultimele secunde

Meciul dintre Steaua și HC Buzău din turul campionatului a fost unul foarte echilibrat și încheiat cu un mare scandal, buzoienii primind cadou un 7 metri din care au egalat la ultima fază. Returul a avut parte de 11 eliminări și nu mai puțin de 20 de aruncări de la 7 metri și a fost palpitant până la ultima fază, la care s-a și decis câștigătoarea partidei. Steaua a avut un singur portar pe foaie, însă vorba aia, ”unul dar bun”, Bucătaru având o evoluție excelentă și contribuind decisiv la victoria echipei sale. A fost egal 14 la pauză, Steaua s-a desprins de două ori în mitanul secund, dar buzoienii au revenit de fiecare dată având și un portar în mare formă, e vorba de Babasafari. HC Buzău a avut atacul în ultimul minut la 27-27, Bucătaru a apărat aruncarea lui Renaud-David când mai erau 8 secunde, Steaua a declanșat contraatacul, iar Nemanja Grbovic a înscris golul victoriei.

”Se pare că jucătorii noștri au înțeles mesajul meu și al conducerii după dăruirea cu care au jucat, astfel că n-aș fi fost supărat dacă pierdeam azi. Chiar dacă am avut unele probleme de lot, s-a văzut azi jocul nostru colectiv și puterea de concentrare. N-aș zice că Bucătaru a fost într-o zi excepțională, el a fost selecționat la Steaua tocmai pentru astfel de intervenții”, a declarat antrenorul stelist Marius Stavrositu.

STEAUA BUCUREȘTI – HC BUZĂU 28-27 (14-14) Arbitri: Gabriel Badiu / Ioan Barbu

Steaua: Bucătaru – Mihalcea 10, Grbovic 6, Vartic 3, Constantina 3, K. Milosevic 2, Johannson 1, Georgescu 1, Khairy 1, Nicolae 1, Pop, Căpățînă. Antrenor: Marius Stavrositu.

Buzău: Babasafari, Manole – Mironescu 5, Renaud-David 5, Broască 4, V. Milosevic 4, Dumitrana 3, Esteki 3, Nosrati 2, Bejinariu 1, Pelidija, Scarlat, Yousefinezhad. Antrenor: Pero Milosevic.

Foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *