Liga Zimbrilor / Cu un finiș mai bun, Bacăul învinge clar Timișoara

CSM Bacău a câștigat luni seara ultimul meci al zilei din Liga Zimbrilor, 30-27 cu SCM Poli Timișoara, bifând a cincea victorie a sezonului și trecând deasupra liniei retrogradării. Victoria ar putea părea surprinzătoare prin prisma locurilor ocupate de cele două echipe înaintea meciului, 6 Timișoara și 13 Bacăul, însă valoarea loturilor anunța un joc echilibrat. Timișoara a avut la dispoziție doar 9 jucători de câmp, e drept că foarte experimentați și valoroși, însă oboseala și-a spus cuvântul pe final. De partea cealaltă, chiar dacă a început foarte greoi, înscriind primul gol din acțiune abia în minutul 15, echipa băcăuană a avut în Richie Freiwald și Vlăduț Rusu doi portari inspirați, a preluat pentru prima dată conducerea în minutul 42 și n-a mai cedat-o până la final. După cum a spus băcăuanul Rareș Păunică la final, banca mai lungă a Bacăului a fost unul din factorii care au făcut diferența. Victorie clară și meritată a Bacăului, care pare că-și începe ascensiunea spre prima jumătate a ierarhiei.

”Presiunea este constant foarte mare pe noi, pentru că începutul de campionat ne-a privat de posibilitatea de a lupta pentru niște punct și acum încercăm să recuperăm terenul pierdut cu fiecare ocazie pe care o avem. ASuntem acum deasupra liniei care desemnează echipele retrogradate și încercăm să o luăm pas cu pas. Faptul că am învins o echipă foarte bună precum Timișoara, cu jucători experimentați, de lot național, arată că avem potențial. A fost cumplit de greu, suntem mulțumiți de aportul tuturor și tare bucuroși de victorie”, a declarat antrenorul băcăuan Sandu Iacob.

”A fost un meci disputat, în care aveam mare nevoie de puncte dar, din păcate, greșelile individuale la nivelul finalizării și-au spus cuvântul. Pe finalul meciului, în momente-cheie, am ratat niște situații de unu la unu cu portarul și cred că asta a făcut diferența. Săptămâna viitoare avem un meci foarte important contra Botoșaniului, în care nu avem altă opțiune decât victoria, sperăm să revină și câțiva colegi care au avut acest virus care ne dă peste cap și sigur va fi o victorie atunci”, a spus interul dreapta al lui Poli, Marius Sadoveac.

SCM POLITEHNICA TIMIȘOARA – CSM BACĂU 27-30 (14-14) Arbitri: Ionuț Ghiță / Sebastian Topliceanu

Timișoara: Tcaciuc, Pal, Szopka – Caba 8, Barros 6, Sadoveac 4, Baican 3, Fenici 3, Șomlea 2, Cîmpan 1, Enculescu. Antrenor: Vlad Caba.

Bacău: Freiwald, Rusu, Tamaș – Crnoglavac 7, G. Bujor 6, Sretenovic 6, Tîrzioru 5, Coric 2, Rotaru 2, Păunică 1, M. Bujor 1, Capotă, Stănică, Gal, Huta, Murariu. Antrenor: Sandu Iacob.

Foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *