Liga Zimbrilor / Dinamo pierde primele puncte în derby-ul cu Turda

Duelul primelor două clasate din Liga Zimbrilor s-a încheiat nedecis, 27-27, după un final foarte tensionat, în care ambele echipe au avut atacul prin care puteau înscrie golul victoriei. Fără să fie din cale afară de spectaculos, jocul a fost încrâncenat, cu mult prea multe și inutile comentarii la adresa arbitrilor. Poate că, la un moment dat, Claudiu Gorina și Florin Melencu ar fi trebuit să predea fluierele lui Constantin Ștefan și Flaviu Sâsâeac să se arbitreze singuri.

Dinamo a controlat prima repriză, pe care a încheiat-o cu un avantaj de 3 goluri, dar în mitanul secund a suferit pe faza de atac. În aceste condiții, turdenii au revenit și au preluat conducerea în minutul 50, 23-22, după ce au marcat de 3 ori la rând. ”Câinii” au preluat conducerea trei minute mai târziu, au condus cu 27-25 în minutul 55, însă n-au mai înscris în ultimele 5 minute. Ghiță și Dragas au marcat pentru Turda, iar ultimul minut a găsit-o pe Dinamo în atac, însă aruncarea lui Drgaoș Hanțaru n-a găsit cadrul porții lui Missaoui. Cu 23 de secunde înainte de final Turda a avut un time-out ce a semănat cu un cenaclu în care toată lumea și-a dat cu părerea, în lipsa antrenorului Horațiu Gal, reținut acasă de probleme medicale. Ultimul atac al jocului s-a încheiat cu o aruncare a lui Dragas în piciorul drept al lui Savenco, aflat pe pământ, iar arbitrii au dictat eliminare și 9 metri. Președintele Potaissei a luat foc și a fost eliminat, însă decizia de a nu da aruncare de la 7 metri a fost corectă, iar Dragas n-a reușit să depășească zidul dinamovist.

Dinamo rămâne neînvinsă după 18 partide disputate,  dar pierde primele puncte din actuala ediție de campionat, în timp ce Potaissa Turda cade pe locul 3, fiind depășită de HC Dobrogea Sud Constanța.

DINAMO BUCUREȘTI – POTAISSA TURDA 27-27 (16-13) Arbitri: Claudiu Gorina / Florin Melencu

Dinamo: Heidarirad, Lazăr, Missaoui – Gavriloaia 8, Asoltanei 6, Bannour 5, Kuduz 3, Hebo 2, Humet 1, Szasz 1, Hanțaru 1, Savenco, Mousavi. Antrenori: Constantin Ștefan, Sebastian Bota.

Turda: Irimuș, Șelaru – Szoke 8, Dragas 6, Ghiță 5, Pop 2, Talas 2, Lazăr 2, Dumitriu 2, Pavel, Iancu, Rohozneanu. Antrenor: Ionuț Ștef.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *