Minaur, eliminată de ciprioții de la Famagusta din Cupa EHF masculină

Handbaliștii de la Minaur Baia Mare au fost protagoniștii unei premiere deloc onorante sâmbătă seara, la Nicosia, fiind prima echipă românească eliminată de o formație cipriotă. Învinsă sâmbăta trecută pe teren propriu cu 27-22 de Anorthosis Famagusta, gruparea maramureșeană a câștigat manșa secundă cu 23-18 și a fost eliminată din cauza golurilor mai puține înscrise în deplasare. Minaur a început prost partida, fiind condusă cu 5-1 în minutul 10, dar a revenit și la pauză s-a intrat la egalitate, 11-11, după ce Kotrc a ratat un 7 metri la ultima fază a primei reprize.

Băimărenii au început bine mitanul secund, Ramba a înscris pentru 16-13 în minutul 39 și o victorie la 6 goluri părea la îndemâna jucătorilor lui Adrian Petrea. Din păcate, la acest scor, același Kotrc a ratat un contraatac, apoi Minaur a mai ratat două atacuri prin care se putea duce la 4 goluri, diferență atinsă abia în minutul 55, 21-17, după golul lui Buzle. Ciprioții și-au lungit la maximum atacurile, au mai și înscris o dată, iar lipsa de experiență a lui Dobra a făcut ca maramureșenii să rateze desprinderea la 5 goluri în minutul 58, după un fault în atac. S-a făcut 23-18 abia în când mai erau 30 de secunde, oaspeții n-au ieșit om la om la ultimul atac cipriot, care s-a lungit până la ultimul fluier.

SABBIANCO ANORTHOSIS FAMAGUSTA – MINAUR BAIA MARE 18-23 (11-11) Arbitri: Ante Mikelic / Petar Paradina (Croația)

Anorthosis: Kotanidis, Barmpas – Kritikos 6, Asvestas 4, C. Argyrou 3, Totos 2, Moraitis 1, J. Argyrou 1, Kesidis 1, Karampourniotis, Kandylas. Antrenor: Stefanos Fterakides.

Minaur: Ciobanu, Pop – Ramba 6, Buzle 5, Haiduc 5, Kotrc 3, Cristescu 2, Dobra 2, Nagy, Mureșan, Bușecan, Bera. Antrenor: Adrian Petrea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *