Minaur Baia Mare e cu un picior în semifinalele Ligii Europene feminine

Handbalistele de la Minaur Baia Mare s-au impus la scor în deplasare, 31-24, în prima manșă a sferturilor de finală ale Ligii Europene feminine, pe terenul Dunării Brăila, echipa lui Neven Hrupec fiind lipsită de aportul Elenei Dache și având o poartă la un nivel scăzut. Jocul se anunța a fi echilibrat, lucru care s-a și întâmplat timp de 45 de minute, după care echipa brăileană a clacat inexplicabil pe faza ofensivă. La pauză s-a intrat la egalitate, după ce Dunărea a revenit de la 6-10, apoi gazdele au condus pentru ultima dată în minutul 32, echilibrul menținându-se până în ultimul sfert de oră. Echipa lui Costică Buceschi a zburdat în finalul partidei și a câștigat la o diferență care o face mare favorită pentru calificarea în semifinale. Manșa retur este programată sâmbăta viitoare, de la ora 13, la Baia Mare. Și o ultimă constatare: disputele din cupele europene dintre CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea, respectiv dintre Dunărea Brăila și Minaur Baia Mare, au demonstrat că jocurile se pot disputa bine mersi în sistem tur-retur în condiții de siguranță. Asta aruncă în penibil în continuare sistemul de desfășurare a campionatelor de handbal, în condiții aberante impuse de oameni fără nicio legătură cu realitățile din sport însă, din păcate, nici yesmenii din federații nu fac vreun efort pentru a schimba un lucru care nemulțumește pe toată lumea. Că doar nu dau de la ei din buzunar…

DUNĂREA BRĂILA – MINAUR BAIA MARE 24-31 (12-12) Arbitri: Ilir Bytyqi / Syart Kasapi (Kosovo)

Brăila: Nenezic, Șerban – Dmitrovic 7, Czeczi 5, Kanaval 4, Zamfirescu 3, Udriștoiu 2, Safta 1, Tiron 1, Milic 1, Bucur, Tamires, Sazdovska. Antrenor: Neven Hrupec.

Baia Mare: Idehn – Kovacevic 8, Lavko 7, Blohm 5, Fujita 4, Laslo 2, Araujo 2, Polocoșer 1. Kerekes 1, Tănasie 1, Burlachenko, Seraficeanu, Popa, Cioca, De Souza. Antrenor: Costică Buceschi.

Foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *