Măgura Cisnădie a învins Buzăul după un joc încins, încheiat cu un conflict între antrenorii Mihăilă și Weber / Victorii pentru Vâlcea, CSM București și Minaur

Meci cu scântei marți după-amiază la Bistrița, între două echipe cu pretenții la un loc de cupă europeană, SCM Gloria Buzău și Măgura Cisnădie. Având în Elena Voicu un portar în zi de grație, Măgura Cisnădie a obținut o victorie importantă, la capătul unui meci tensionat, în care Buzăul a ratat 4 aruncări de la 7 metri. La final, între antrenorii celor două echipe a izbuncit un conflict, Alexandru Weber a vrut chiar să sară la bătaie, fiind cu greu potolit de elevele sale și de oficiali ai echipei ardelene.

SCM GLORIA BUZĂU – MĂGURA CISNĂDIE 20-22 (9-10) Arbitri: Ionuț Ifrim / Alexandru Ilisei

Buzău: Iordache, Polocoșer – Rotaru 5, Iuganu 4, Janjusevic 4, Petruș 3, Subțirică-Iovănescu 1, Simion 1, Klikovac 1, Ilie 1, Munteanu, Stoleru, Livrinikj. Antrenor: Ovidiu Mihăilă.

Cisnădie: Voicu, Prodan – Blazevic 10, Tătar 4, Gjorgjijevska 3, Bardac 3, Ianăși 1, Abed-Kader 1, Predoi, Tamas. Antrenor: Alexandru Weber.

”Antrenorul este cel care a făcut diferența în acest meci, el a știut cum să-și motiveze fetele, spre deosebire de circul făcut de antrenorul de la Buzău, căruia nu vreau să-i rostesc numele că e nou venit în handbalul feminin și nu cred că se poate apropia de nivelul meu niciodată în viața lui. Buzăul e împins de arbitraj, are șapte meciuri câștigate la un gol cu echipe din a doua jumătate a clasamentului, care au jucat mult mai bine decât ei. Cred că Buzăul ar trebui să-și vadă mai mult de jocul de pe teren și în același timp vreau să-mi felicit fetele pentru felul în care au ascultat ce am pregătit și pentru felul în care au luptat. Vreau să felicit și pe toată lumea care a fost alături de noi în acest moment.” Alexandru Weber (antrenor Măgura Cisnădie)

”Am văzut discursul emoționant al marelui antrenor de la Cisnădie, despre care vă spun sincer că nu am auzit până când am venit la fete. Chiar așa, pe unde a antrenat ? Dacă e atât de valoros de ce nu este pe lista celor de la Metz, Gyor sau ȚSKA Moscova ? Din ce știu eu, parcă plecase de la Cisnădie acum o lună și jumătate, când a avut acea serie de insuccese și trebuia să fie înlocuit de doamna Mariana Târcă, care este într-adevăr un nume. Atunci nu a mai fost mare antrenor ? În ce mă privește, eu nu m-am considerat niciodată un mare antrenor pentru că nu sunt, nu am realizat ceva deosebit în această meserie. Dar nu cred că domnul Weber este în măsură să vorbească despre împins de la spate de către arbitraj, ba chiar ar trebui să tacă atunci când vine vorba despre așa ceva și mă opresc aici. Probabil că SCM Gloria Buzău a deranjat că este deasupra unor echipe cu investiții majore care nu își găsesc justificare. Nouă nu ne rămâne decât să ne luptăm până la capăt, deoarece mai sunt multe jocuri de disputat, iar la final sunt convins că Dumnezeu va face dreptate. În viața fiecărei echipe sunt momente mai dificile, pe care trebuie să le depășim cu maturitate și să acceptăm când jocul nu este convingător. În orice caz, felicitări pentru victorie celor de la Măgura Cisnădie, precum și tuturor oamenilor implicați în acest fenomen și nu numai, un Paște fericit tuturor !” Ovidiu Mihăilă (antrenor SCM Gloria Buzău)

În celelalte jocuri disputate marți după-amiază și seara, primele trei clasate au obținut victorii scontate, cu mențiunea că Rapidul a oferit o replică foarte puternică Minaurului, victoria maramureșencelor conturându-se pe final.

CSM SLATINA – SCM RÂMNICU VÂLCEA 25-35 (13-18) Arbitri: Diana Ciulei / Anamaria Stoia

Slatina: Nagy, Tymoshenkova, Datcu – Popescu 5, Tămaș 5, Ostase 4, Ivan 3, Fulgoi 2, Stoicănescu 2, Cârligeanu 1, Drăghici 1, Rusu 1, Vădineanu 1, Chitacu. Antrenor: Victorina Bora.

Vâlcea: Batinovic, Hosu, Ciucă – Aardahl 8, Liscevic 7, Elghaoui 3, Nikolic 3, Stamin 3, Fernandez 3, Gonzalez 3, Dăscălete 2, Lopez 2, Marin 1, Bucur, Florica, Lupei. Antrenor: Florentin Pera.

ACTIV PRAHOVA PLOIEȘTI – CSM BUCUREȘTI 17-32 (8-17) Arbitri: Adrian Manafu / Daniel Pavel

Ploiești: Inculeț, Paraschiv, Popescu – Beșleagă 6, Florea 3, Șerban 3, Lăscăteu 1, Bucă 1, Vartic 1, I. Leuștean 1, V. Leuștean 1, Mureș, Stoica, Crețu, Panaite. Antrenor: Florin Ciupitu.

CSMB: Grubisic 1 gol, Dedu, Săndulache – Omoregie 6, Pintea 4, Martin 4, Moisă 4, Jipa 3, Cvijic 3, Bazaliu 2, Stoica 2, Perianu 1, Klikovac 1, Smeets 1, Fînaru, Lazovic. Antrenor: Adrian Vasile.

RAPID BUCUREȘTI – MINAUR BAIA MARE 21-25 (10-16) Arbitri: Ionuț Cazan / Gesur Suliman

Rapid: Foggea, Dobre – Kassoma 7, Boljevic 4, Constantinescu 3, Chiricuță 2, Popa 2, Lazăr 2, Buceschi 1, Trifan, Vacariu, Todor, Ilie, Badea. Antrenor: Carlos Viver.

Minaur: Idehn, Enache – Kovacevic 8, Fujita 4, Laslo 3, Tănasie 3, Popa 3, Lavko 2, Blohm 1, Araujo 1, Burlachenko, Cioca, Polocoșer, De Souza. Antrenor: Costică Buceschi.

”După ce am fost doborâți în finalul primei reprize, ne-am revenit pas cu pas în repriza a doua și am recuperat în fața unei echipe care este în Final Four-ul Ligii Europene. Cred că rezultatul final, 21-25, nu este unul corect, fiindcă am fi putut egala sau chiar câștiga dacă valorificam ultimele noastre acțiuni.” Carlos Viver (antrenor Rapid)

”Am avut niște fluctuații pe faza de atac, au fost câteva greșeli care au dat ocazia Rapidului să se apropie cu contraatacuri și faza a doua. Mă bucur că am rezistat, că am dus meciul până la capăt și am câștigat la o diferență destul de liniștitoare, chiar dacă a fost făcută pe final de meci. Pentru mine, jocurile cu Rapid, acolo unde joacă Eliza, sunt speciale și de fiecare dată când câștig nu mă pot bucura 100% pentru că știu cât suferă și cât își dorește și ea să câștige.” Costică Buceschi (antrenor Minaur)

Liga Florilor va continua joi, tot la Bistrița, cu etapa a 18-a: Măgura Cisnădie – Activ Prahova Ploiești (ora 10.30), CSU Cluj-Napoca – SCM Gloria Buzău (ora 12.00), SCM Craiova – Dacia Mioveni (ora 13.15), Minaur Baia Mare – CSM Slatina (ora 14.45), Dunărea Brăila – HC Zalău (ora 16.00, TVR 2), CSM București – CSM Galați (ora 17.30) și Gloria Bistrița-Năsăud – Rapid București (ora 18.30, TVR 1). SCM Râmnicu Vâlcea stă.

Foto: captură TVR 2 și Alex Nicodim

3 comentarii la „Măgura Cisnădie a învins Buzăul după un joc încins, încheiat cu un conflict între antrenorii Mihăilă și Weber / Victorii pentru Vâlcea, CSM București și Minaur

  • 27/04/2021 la 20:55
    Permalink

    Daca am inteles bine , cel de la Cisnadie e profesor ? E jalnic cum se obtin diplomele in Romania

    Răspunde
  • 28/04/2021 la 12:51
    Permalink

    Cu siguranta, Ovidiu Mihaila, o persoana cu bun simt, nu se batea cu antrenorul de la Cisnadie, care era destul de agitat , fiind poate amenintat cu demisia

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *