EURO 2022 / Suedia s-a distrat cu România la Sibiu, ce a spus selecționerul Rareș Fortuneanu

Prima tentativă a naționalei masculine de a mai face puncte pentru calificarea la europenele de anul viitor a eșuat. E drept că handbaliștii noștri au avut în față vicecampioana mondială, însă prestația selecționatei române a fost foarte slabă. Ce mai e de spus când, până în minutul 22, portarul suedez înscrisese tot atâtea goluri câte reușiseră toți cei 5 jucători care se perindaseră în linia noastră de 9 metri ? Sau când reușești primul contraatac în minutul 47 ? Cu o astfel de evoluție, șansele de a nu pierde în Muntenegru țin de domeniul științifico-fantasticului, chiar dacă selecționerul Rareș Fortuneanu crede altceva. De notat că Muntenegru a câștigat miercuri seara fără probleme în Kosovo, scor 27-22.

În meciul de azi, am rivalizat cu campioana mondială doar 15 minute, după care a fost un meci în sens unic. Am fost dominați din punct de vedere fizic de Suedia, nu am recuperat mingi să putem juca faza a doua și contraatac, pe care le-am lucrat la antrenamente. O șansă avem tot timpul, dacă jucăm cum am făcut-o azi, s-ar putea să avem o șansă în Muntenegru, care va fi sub presiune, va juca tare, iar noi trebuie să ne refacem și să ne gândim că mergem acolo la luptă. După aceea ne vom gândi la handbal, noi trebuie să fim pregătiți pentru luptă. Rareș Fortuneanu 

ROMÂNIA – SUEDIA 23-31 (7-14) Arbitri: Marko Boricic / Dejan Markovic (Serbia)

România: Iancu (6 interv.), Popescu (4 interv.) – Asoltanei 6 goluri/6 șuturi, Humet 6/13, Buzle 3/3, Căbuț 3/6, Rotaru 2/2, Negru 1/3, Gavriloaia 1/2, Dumitriu 1/2, Racoțea 0/5, Szasz 0/1, Militaru 0/1, Bujor 0/1, Șandru 0/1. Antrenor: Rareș Fortuneanu.

Suedia: Palicka (13 interv.) 2/3 – Ekberg 7/8, Wanne 5/6, Lagergren 4/6, F. Pettersson 3/4, Sandell 3/4, Gottfridsson 2/3, D. Pettersson 2/2, Claar 1/1, Pellas 1/3, Lindskog 1/3, Carlsbogard 0/1, Jonsson 0/1, Bergendahl. Antrenor: Glenn Solberg.

Foto: Sorin Pană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *