Naționalele de juniori și cadeți au jucat 4 meciuri în Serbia

Federația Română de Handbal a organizat pentru Lotul de Juniori (2002-2003) și Lotul de Cadeți (2004-2005) un stagiu de pregătire la Drobeta Turnu Severin, în perioada 21-28 aprilie, încheiat cu 2 meciuri amicale în Serbia pentru fiecare echipă.

Juniorii au pierdut categoric primul joc, 20-33, însă l-au câștigat pe cel de-al doilea, scor 25-24. ”Stagiul de la Drobeta Turnu Severin a fost primul după o perioadă lungă de timp, fiind finalizat cu 2 jocuri amicale cu un adversar puternic, calificat la Campionatul European de Juniori din Slovenia. În primul meci nu am reușit o prestație prea bună, care a dus la pierderea jocului. În cel de-al doilea joc am fost mult mai agresivi în apărare, am jucat mult mai matur în atac și rezultatul a fost unul care ne-a dat satisfacție. Mai avem mult de lucrat la toate aspectele jocului, dar cel mai important lucru este să conștientizăm că fără atitudine și implicare este greu să ne îndeplinim obiectivul principal, de a reveni în prima grupă valorică. Până la turneul de calificare din august mai avem 3 stagii în care putem să îmbunătățim jocul și să ne atingem obiectivul”, a declarat pentru Handbal Mania, antrenorul principal al naționalei de juniori, Daniel Anca.

Naționala de cadeți a câștigat primul meci cu Serbia cu 33-29, pierzându-l pe cel de-al doilea cu 34-39. ”A fost un stagiu de pregătire foarte bun, încheiat cu 2 meciuri în compania unei naționale frecvent prezente în primele 8 echipe la turneele finale, europene sau mondiale. Cred că bilanțul este unul pozitiv, care ne dă încredere pentru tot ceea ce va urma. Vreau sa le mulțumesc băieților pentru implicare, dar și staff-ului, care a dat dovadă de profesionalism în toate momentele”, ne-a spus Attila Horvath, antrenorul principal al naționalei de cadeți.

JUNIORI

28 aprilie: SERBIA – ROMÂNIA 33-20 (16-7) România: Gabriel Preda, Alexandru Pașca, Claudiu Pal – Erik Pop 8, Daniel Stanciuc 4, Robert Cîtu 3, Ionuț Stănescu 2, Denis Vereș 1, Tiberius Toboșaru 1, Răzvan Chiratcu 1, Vlad Bălan, Ianis Petrea, Antonio Bordeanu, Ianus Dumitrescu, Emanuel Birtaș, Ovidiu Ardelean, Dan Duță, Raul Bote, Marian Negru. Antrenori: Daniel Anca, Enis Murtaza, Daniel Apostu.

29 aprilie: SERBIA – ROMÂNIA 24-25 (12-11) România: Preda, Pașca, Pal – Cîtu 4, Petrea 3, Toboșaru 3, Chiratcu 3, Pop 3, Bote 3, Bordeanu 2, Dumitrescu 2, Vereș 1, Stănescu 1, Bălan, Birtaș, Stanciuc, Duță, Negru.

CADEȚI

28 aprilie: SERBIA – ROMÂNIA 29-33 (18-17) România: Daniel Paraschiv, Alexandru Botezatu, Dragoș Podovei – Bogdan Voica 12, Codrin Radu 7, Cătălin Zarițchi 2, Florin Drăgoi 2, Alexandru Golea 2, Eduard Gheorghe 2, Alexandru Reuț 2, Teodor Ștefan 1, Amir Ablachim 1, Ștefan Armanu 1, David Pavlov 1, Bogdan Niculaie, David Notigan, Andreas Hauler, Remus Chiș. Antrenori: Attila Horvath, Lorant Sipos, Claudiu Clonovszki.

29 aprilie: SERBIA – ROMÂNIA 39-34 (19-15) România: Paraschiv, Botezatu, Podovei – Stanciuc 9, Zarițchi 7, Ștefan 6, Voica 4, Pavlov 4, Gheorghe 1, Niculaie 1, Drăgoi 1, Golea 1, Ablachim, Hauler, Armanu, Chiș, Reuț, Radu.

Mă bucur că, în situația dificilă creată de pandemie, am avut meciuri amicale internaționale. Lotul de cadeți a avut o evoluție și o atitudine bune în primul meci, apărarea a funcționat, staff-ul tehnic i-a mobilizat pe băieti și s-a câștigat cu 33-29. Din păcate, ambii interi dreapta de mână stângă s-au accidentat și, în al doilea meci, s-a văzut lipsa lor în atac, apărarea nu a mai fost la fel de eficientă ca în prima partidă și am pierdut cu 39-33. La juniori, am jucat primul meci internațional după o lungă perioadă de timp, împotriva reprezentativei similare a Serbiei, care este calificată la Campionatul European. Poate și din lipsa coeziunii și a unei mobilizări mai slabe din partea noastră, sârbii ne-au dominat la toate capitolele în primul meci și am suferit o înfrângere dureroasă, 20-33. Al doiea meci, însă, a fost complet diferit, staff-ul tehnic a reușit să îi monteze pe băieți. Sportivii și-au schimbat atitudinea, au fost mai „răi” în apărare, mai uniți, și-au dorit să evolueze mai bine decât în prima partidă și, încurajați de colegii lor mai mici, au câștigat cu 25-24. Mi-aș dori să păstrăm această atitudine de la ultimul meci, să fim mai constanți, să fim din ce în ce mai buni, iar în august, în Letonia, să terminăm calificările pe primul loc și să revenim în prima grupă valorică la această categorie de vârstă. La loturile de Juniori și de Cadeți, porțile rămân deschise pentru toți jucătorii care doresc să ajungă aici, care progresează din punct de vedere al cunoștințelor handbalistice, care muncesc și au atitudine de învingător. Federația Română de Handbal va organiza, la sfârșitul lunii mai, un stagiu de pregătire unde vor fi prezenți și alți sportivi născuți în 2004, 2005, 2006, neconvocați până acum. Tot la sfârșit de mai, dacă situația generată de pandemie o va permite, la juniori vom juca două meciuri amicale la Izvorani împotriva reprezentativei similare a Poloniei. Gabriel Florea (antrenor federal)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *