Problema calificatelor la turneul final al junioarelor 1 a fost tratată lăutărește, CSM București pierde locul 1 în grupa Valoare 1 !!!

Lăutărește, adică după ureche. Handbal Mania a sesizat dispariția a două echipe din clasamentele publicate de site-ul FRH, aspect neregulamentar despre care puteți citi AICI. Ulterior apariției articolului, echipele au reapărut brusc pe site-ul federal, iar Comisia Centrală de Competiții (CCC) a solicitat Comisiei Centrale de Disciplină (CCD) ratificarea a două sancțiuni, bazate pe o interpretare lăutărească a regulamentului. Diferența e că lăutarii cântă genial după ureche, în timp ce hotărârile CCC, ratificate de CCD, sună fals rău de tot. De ce ? Fiindcă se decide anularea tuturor rezultatelor din grupa Valoare a echipelor CSS Ploiești și Energetic Râmnicu Vâlcea, ”datorită (SIC ! – n.r.) faptului că au participat la mai puțin de 50% plus 1 din numărul de jocuri programate în grupele Valoare”. Regulamentul spune că anularea se face dacă echipa în cauză a participat la mai puțin de 50% + 1 din numărul de jocuri programate. Programate au fost și jocurile din grupele geografice, așa cum programate au fost și jocurile din turul grupelor Valoare, doar că CCC a decis, cu de la sine putere, fără niciun temei regulamentar, că jocurile din grupele geografice nu se socotesc. De ce ? Probabil fiindcă așa ”a vrut” mușchii membrilor comisiei. Și cât corecte pot fi clasamentele grupelor Valoare, când echipele au avut un număr diferit de meciuri ??? De exemplu, în grupa Valoare 1, Galațiul a rămas cu punctele obținute în grupa geografică împotriva Ploieștiului și a avut în total 10 meciuri, în timp ce CSM București (care pierde locul 1 în urma deciziei CCC !!!), CSU Știința București și Rapid au avut disputate cu 2 jocuri mai puțin ! La fel în grupa Valoare 2, unde Chimia Râmnicu Vâlcea și Unirea Dobroești au rămas cu punctele din grupa geografică, în timp ce Corona, Sepsi și Mediaș au avut două jocuri mai puțin disputate.

”E o decizie arbitrară și clar în afara regulamentului, CSS Ploiești și Energetic au jucat mai mult de jumătate din meciuri, e limpede acest lucru. Ultimele trei partide ale celor două echipe trebuiau omologate cu 10-0 pentru adversare, regulamentul e cât se poate de clar. Ce poți să mai spui când vezi așa ceva ? Noi am pierdut un singur meci și terminăm pe locul 2 ? Cum e posibil așa ceva ? Și ce treabă are Comisia de Disciplină cu această situație ? Să meargă cei care au luat această hotărâre să le explice copilelor de la Știința București de ce nu pot merge la turneul final”, ne-a declarat președintele secției de handbal de la CSM București, Remus Drăgănescu.

”Este o decizie pe care noi nu o putem accepta, drept urmare am solicitat motivarea hotărârii pentru a face apel. Nu este nici vina noastră, nici a CSM-ului și nici a Rapidului că cei de la CSS Ploiești nu s-au prezentat pe motiv de Covid. Cu siguranță că ne-am fi dorit cu toții să mai avem câte un meci. Cele 3 rezultate de 10-0 au fost omologate în comisie și clasamentul updatat în consecință. Energetic a jucat pe teren 9 din 12 meciuri la care a fost programată. Cum să ștergi rezultatele? Unde scrie în acel articol de regulament invocat, 29.1 , că sezon competițional înseamnă jocuri din grupe Valoare ? Cumva CSS Ploiești și Energetic au primit wildcard-uri să meargă direct la semifinal ? Noi ne-am prezentat la turnee, am cheltuit sume considerabile, am jucat, iar dacă o echipă nu se prezintă pe motiv de Covid, tot conform regulamentului, se dă 10-0 ! Solicităm doar ca regulamentul să fie aplicat așa cum este !”, ne-a declarat antrenorul echipei de junioare I de la CSU Știința București, Paul Ghiorghiu.

Cum, în această situație, echipele situate pe locul 3 în cele trei grupe Valoare au un număr diferit de meciuri disputate, Consiliul de Administrație a decis joi ”folosirea coeficientului norvegian (număr de puncte împărțit la număr de meciuri) pentru departajarea echipelor cu număr diferit de meciuri care se află pe locurile 3 în serii/grupe, în vederea departajării celor mai bune locuri 3 pentru calificarea la turneele finale de juniori și Divizia A.” Decizia are clar legătură cu competiția junioarelor 1, trei dintre membrii Consiliului de Aministrație votând împotrivă, este vorba de Sorin Dinu, Gheorghe Tadici și Remus Drăgănescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *