Exclusiv / Goce Georgievski: România are jucători de calitate și merită să participe la o competiție majoră

Fără îndoială că unul din cei mai valoroși străini ce au evoluat în Liga Zimbrilor în ultimii ani a fost macedoneanul Goce Georgievski, care a fost extrema dreaptă a echipei CSM București între 2016-2020. Din vara anului trecut, el s-a întors în țara natală, la Vardar Skopje, și s-a calificat cu naționala Macedoniei de Nord la campionatele europene de anul viitor dintr-o grupă cu Danemarca, Elveția și Finlanda. De altfel, Macedonia de Nord a învins campioana mondială și olimpică Danemarca pe 11 martie la Skopje, scor 33-29, meci în care Goce Georgievski a înscris de două ori.

Rep.: Care a fost cel mai frumos moment trăit în România în cei 4 ani ?

Goce Georgievski: Este dificil să nominalizez unul, pentru că au fost multe momente foarte bune, dar unul dintre ele a fost, cu siguranță, câștigarea Challenge Cup, care a fost primul trofeu european pentru CSM. A fost un moment special pentru mine și cred pentru toți membrii clubului CSM București.

Rep.: Care este cea mai neplăcută amintire din perioada petrecută în România?

G.G.: Pe lângă momentele bune, există și momente neplăcute, ceea ce este normal în sport și în viață, mai ales când faci ceva care necesită renunțarea la multe lucruri, stres, nervozitate și multe altele. Unul dintre acestea a fost, desigur, finala cu Dinamo, din primul meu an la CSM, când am pierdut un meci în ultima secundă, iar celălalt după eexecutarea aruncărilor de 7 metri. Apoi, în anul următor, a fost înfrângerea cu Steaua în semifinale, am jucat atunci trei meciuri echilibrate și de calitate. Pot spune că singurul lucru pe care îl regret la șederea mea de patru ani în România este că nu am câștigat campionatul deși am fost aproape de mai multe ori.

Rep.: Care a fost antrenorul cu care te-ai înțeles cel mai bine în România ?

G.G.: Pot spune că am avut o relație corectă cu toți antrenorii cu care am lucrat la CSM și sunt deosebit de mândru că astăzi sunt în contact cu toți, am învățat multe de la fiecare dintre ei, le mulțumesc public pentru asta și îi salut.

Rep.: Recent ai câștigat cu Macedonia împotriva campioanei mondiale, Danemarca. Cum a fost? Ce ai simțit?

G.G.: A fost o mare surpriză pentru noi să învingem echipa națională daneză și cred că a fost o mare surpriză pentru toată lumea handbalului. Știm cu toții că Danemarca este campioana mondială și olimpică și normal că sentimentul după o astfel de victorie este incredibil. Trebuie să spun că tactic ne-am pregătit foarte bine pentru acel meci, am făcut o analiză foarte bună, am analizat fiecare detaliu. După cum știți, am avut un nou antrenor la acel meci și, de asemenea, un jucător, pe Kiril Lazarov, despre care pot spune clar că este un profesionist uimitor și cred că el va fi și un mare antrenor.

Rep.: Ce crezi că îi lipsește României pentru a se califica la turneele finale și care crezi că este cea mai mare problemă a handbalului românesc ?

G.G.: România are jucători de calitate și merită să participe la o competiție mare. E greu de spus ce lipsește, însă eu cred că organizarea ar trebui să se situeze la un nivel înalt, jucătorii să aibă condiții foarte bune, iar oamenii din fenomen să fie plasați acolo unde se pricep cel mai bine. Este dificil de spus care este cea mai mare problemă și este evident că există probleme oriunde, la fel și în handbalul românesc, eu nu sunt acolo acum și nu ar fi corect să spun că asta lipsește, asta este rău, asta așa ar trebui să fie și așa mai departe. Există o federație de specialitate care trebuie să se ocupe de această problemă, dar este evident că lucrurile nu funcționează bine, acesta este un fapt, indiferent dacă vrem să o recunoaștem sau nu. În orice caz, eu cred că handbalul românesc are un viitor, dar nivelul calitativ ar trebui ridicat doar prin muncă și o organizare adecvată a cluburilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *