Naționala masculină mai ratează o calificare și încheie pe ultimul loc în grupă

Echipa națională de handbal masculin a mai bifat, din păcate, o contraperformanță de răsunet, ratând calificarea la Euro 2022. Selecționata pregătită de Rareș Fortuneanu și Adi Petrea a pierdut meciul decisiv de duminică din Muntenegru și a încheiat grupa preliminară 8 pe ultimul loc, după Kosovo. Meciul de la Podgorica, împotriva unei echipe deloc de speriat, a fost pierdut în atac, acolo unde tricolorii au avut din nou o evoluție lentă, haotică, previzibilă și bazată doar pe execuții personale. Degeaba s-a făcut un joc bun în apărare, degeaba Mihai Popescu a avut o evoluție excelentă. Pe de altă parte, e clar că această calificare s-a pierdut în ”dubla” cu Kosovo, o națională despre a cărei ”valoare” vorbește rezultatul din ultimul meci al calificărilor: Suedia – Kosovo 39-16. E o necalificare rușinoasă, fără doar și poate, și rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe. O fi fost selecția cea mai potrivită ? Rezultatele arată că nu. Din păcate, însă, atât timp cât am chemat un om din Spania să pună ordine la juniori, acesta s-a apucat de treabă fiind apreciat de toată lumea cu care a lucrat, dar a fost fugărit acasă de dinozaurii cu zero performanțe, nu avem nicio bază să sperăm că lucrurile se vor îmbunătăți.

Prima repriză a meciului de la Podgorica s-a încheiat la egalitate, după ce ambele echipe s-au aflat în avantaj, însă cele două combatante au suferit mult pe faza ofensivă. Ai noștri s-au apărat foarte bine, iar Mihai Popescu a fost omul primei reprize, cu un procentaj de 44%. Au fost și unele decizii la limită ale arbitrilor, însă să nu uităm că aceștia au dictat 3 eliminări în primele 16 minute împotriva gazdelor. Muntenegru a început repriza secundă cu trei goluri consecutive în primele 5 minute, iar Rareș Fortuneanu s-a văzut nevoit să ceară time-out. N-a fost de niciun folos, evoluția ofensivă a României a continuat să fie lamentabilă, n-am avut parte nici măcar de un final pe muchie de cuțit, iar Muntenegru a câștigat fără emoții și s-a calificat la europene, în timp ce noi mai stăm o tură, fiindcă n-am fost în stare să batem Kosovo.

MUNTENEGRU – ROMÂNIA 23-19 (9-9) Arbitri: Radojko Brkic / Andrei Jusufhodzic (Austria)

Muntenegru: Simic – B. Vujovic 5, Lasica 5, Bozovic 4, Sevaljevic 3, Radovic 3, Bakic 2, Simovic 1, Lipovina, Grbovic, F. Vujovic, Lazovic, Glendza. Antrenor: Zoran Roganovic.

România: Popescu – Humet 6, Bujor 3, Asoltanei 2, Racoțea 2, Thalmaier 2, Rotaru 1, Buzle 1, Căbuț 1, Negru 1, Dumitriu, Militaru, Gavriloaia, Șandru, Fotache. Antrenor: Rareș Fortuneanu.

Clasament final grupa 8 preliminară: 1. Suedia 12p, 2. Muntenegru 6p, 3. Kosovo 3p, 4. România 3p.

Foto: Emilia Nicolae

2 comentarii la „Naționala masculină mai ratează o calificare și încheie pe ultimul loc în grupă

 • 03/05/2021 la 12:55
  Permalink

  Am obosit să văd atâția oameni dând cu pietre, în loc să propună soluții. Au fost la noi Xavi Pasqual și Ambros Martin, au fost alungați… Cine se oferă să scoată handbalul din fundătură? Un plan, o strategie, o echipă de oameni serioși, sinceri, pricepuți?

  Răspunde
  • 05/05/2021 la 23:59
   Permalink

   Acum vreo 15 ani, Cristian Gațu relata la un post tv ceea ce a văzut la un antrenament al „naționalei mici”. Juniorii, după doar o oră de antrenament, se uitau nerăbdători la ceasul sălii, doar, doar s-o termina. Nu de alta, dar unii dintre ei mai aveau un mic business cu echipament sportiv, așa că nu era timp de pierdut cu prostii. Probabil, altundeva, Karabatic se antrena ca să fie cel mai bun…..

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *