Dezamăgire maximă la Baia Mare: Minaur a ratat pe teren propriu calificarea în finala Ligii Europene feminine

Prima semifinală a Ligii Europene feminine s-a încheiat cu o surpriză în sala ”Lascăr Pană” din Baia Mare. Gazdele de la Minaur au pierdut în fața echipei Nantes Atlantique, 34-36, la capătul unui joc în care ambele echipe au avut mari fluctuații, însă cu un finiș mai bun al grupării franceze. Este, fără doar și poate, un rezultat dezamăgitor, în condițiile în care echipa maramureșeană era cotată cu prima șansă, iar prin organizarea Final Four-ului gazdele sperau la câștigarea primei ediții a Ligii Europene.

Minaur a avut o primă repriză dezastruoasă încă din primul minut, când Andreea Popa a ratat o aruncare de la 7 metri, apoi Anca Polocoșer a primit eliminare încă din minutul 3, iar Nantes a înscris 13 goluri în primele 14 minute. Suprinzător, sârboaica Jelena Lavko, anunțată de club cu ruptură de ligamente și menisc (!!!), a fost trimisă în teren de Costică Buceschi, a înscris două goluri în primele 17 minute, însă n-a mai putut continua după 23 de minute. Echipa franceză a terminat cu 21 de goluri marcate și  6 goluri avans o primă repriză în care poarta băimăreană a fost aproape inexistentă (12% procentaj), iar procentajul de reușită a atacurilor Minaurului a fost de 54%.

Nantes s-a desprins la 24-17 în minutul 34, apoi Minaur a început cursa de urmărire, favorizată și de faptul că în tabăra echipei franceze s-a instalat degringolada timp de circa un sfert de oră. Cu o prestație ofensivă îmbunătățită, maramureșencele au reușit să egaleze la 27 în minutul 48, după golul Cristinei Laslo, și se părea că elevele lui Costică Buceschi au meciul la îndemână. Din păcate, handbalistele de la Minaur n-au știut să speculeze momentul favorabil, iar Nantes s-a trezit din pumni și a marcat de 4 ori la rând în 4 minute, speculând și greșelile tehnice ale adversarelor. Cu trei minute înainte de final era 35-30 pentru Nantes, iar până la final Minaur a mai reușit doar să reducă diferența, ratând calificarea în finala Ligii Europene după o evoluție foarte slabă la nivelul defensivei și al porții. Duminică, de la ora 15.45, echipa din Baia Mare va juca finala mică împotriva echipei care va pierde semifinala dintre Siofok și Ikast.

NANTES ATLANTIQUE HANDBALL – MINAUR BAIA MARE 36-34 (21-15) Arbitri: Tatjana Prastalo / Vesna Balvan (Bosnia și Herțegovina)

Nantes: Placzek, Andre – Hagman 11, Almeida de Paula 8, Kpodar 7, Sylla 4, Ayglon 2, Gassama Cissokho 2, Ahanda 1, Mitrovic 1, Maubon, Escribano, Dancette, Finstad, Kieffer, Loquay. Antrenor: Guillaume Sorina.

Minaur: Idehn, Enache – Araujo 7, Blohm 6, Laslo 5, Cioca 5, Seraficeanu 3, Tănasie 2, Lavko 2, Kovacevic 2, Popa 1, Fujita 1, Burlachenko, De Souza, Polocoșer, Borș. Antrenor: Costică Buceschi.

UPDATE: cea de-a doua semifinală, dintre Siofok KC (Ungaria) și Herning-Ikast Handbold (Danemarca) a fost extrem de spectaculoasă și s-a încheiat cu victoria echipei maghiare, tot cu 36-34, doar că în urma disputării a două reprize de prelungiri, după ce, la finalul primelor 60 de minute, scorul a fost egal, 31-31. Duminică, de la ora 15.45, Minaur și Ikast vor juca finala mică, iar de la ora 19, Nantes și Siofok își vor disputa trofeul Ligii Europene.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *