Liga Zimbrilor / Potaissa Turda a învins din nou Constanța și e aproape de titlul de vicecampioană

Potaissa Turda a câștigat sâmbătă duelul cu HC Dobrogea Sud Constanța, pe care a învins-o pentru a doua oară în acest sezon, și a făcut un pas important către titlul de vicecampioană. Soarta jocului s-a tranșat practic în cea de-a doua jumătate a primei reprize, când Potaissa a luat un avans ce a nu a mai putut fi recuperat de constănțeni până la final.

După un început echilibrat, în care Constanța s-a aflat la conducere în primul sfert de oră, Turda a preluat conducerea în minutul 18, 8-7, după care a urmat o cădere a dobrogenilor. Aceștia au ratat din toate pozițiile, Șelaru a fost extrem de inspirat în poarta Potaissei, astfel că echipa constănțeană a marcat doar două goluri în ultimele 10 minute ale primei reprize. De partea cealaltă, ardelenii au lovit necruțător prin interii Ghiță și Dragas, atât prin aruncări de la distanță, cât și prin pătrunderi, iar Potaissa a intrat cu 6 goluri avans la pauză, 16-10. Prima repriză s-a încheiat cu un frumos gest de fair-play al lui Mișa Rohozneanu, care a refuzat să declanșeze contraatacul echipei sale deoarece lângă el se afla căzut la podea Irakli Chikovani, accidentat la faza precedentă.

Constanța a redus diferența la 4 goluri în debutul mitanului secund și ar fi putut chiar mai mult, însă a plătit din nou tribut ratărilor din situații clare, inclusiv o aruncare de la 7 metri. Djordje Cirkovic a schimbat și sistemul de apărare, însă numeroasele imprecizii de pe faza ofensivă și Ionuț Irimuș au făcut ca Potaissa Turda să obțină o victorie clară și meritată. Ardelenii au 5 puncte avans față de dobrogeni, Potaissa mai având de jucat un singur meci, cu Minaur în ultima etapă, în timp ce Dobrogea mai are două partide de disputat, cu CSM Vaslui și HC Buzău.

”Noi am arătat ca o echipă în primele 15 minute, după care am ratat vreo 20 de situații clare, trei aruncări de la 7 metri și, în aceste condiții, despre ce putem vorbi ? În orice caz, vreau să-i felicit pe Dinamo pentru titlu, e cea mai bună echipă, de asemenea felicit Turda pentru că a meritat azi victoria și merită locul 2. Noi suntem pe locul 3, cu toate problemele pe care le-am avut și, cu excepția jocului de astăzi, sunt foarte mulțumit de echipa noastră.” Djordje Cirkovic – antrenor HC Dobrogea Sud

”Am jucat împotriva unei echipe foarte bine pregătite, cu jucători de mare valoare, componenți ai mai multor echipe naționale. Băieții mei s-au autodepășit azi, au făcut un joc aproape perfect, am reușit să eliminăm multe din greșelile neforțate pe care le făceam altădată. Fiecare dintre ei și-a dorit, și-au dat viața pe teren, am arătat ca o familie și, chiar dacă am avut unele probleme în repriza a doua, am reușit să jucăm foarte bine în apărare, iar acest lucru a făcut diferența, împreună cu poarta.” Horațiu Gal – antrenor Potaissa Turda

HC DOBROGEA SUD CONSTANȚA – POTAISSA TURDA 24-27 (10-16) Arbitri: Bogdan Stark / Romeo Ștefan

Constanța: Iancu, Vasile – Andrei 4, Ilie 4, Komogorov 4, Nistor 3, Chiuffa 3, Nikolic 2, Șandru 2, Chikovani 2, Ignat, Buricea, Stănescu, Simovic, Susanu. Antrenor: Djordje Cirkovic.

Turda: Șelaru, Irimuș – Dragas 9, Ghiță 8, Thalmaier 3, Talas 2, Pop 2, Cîntec 1, Zacaciurin 1, Pavel 1, Savic, Rohozneanu, Dumitriu, Lazăr, Pințoiu, Ghivil. Antrenor: Horațiu Gal.

În primul meci al etapei, a 28-a, HC Buzău a învins-o fără probleme pe CSM Reșița.

CSM REȘIȚA – HC BUZĂU 21-35 (10-15) Arbitri: Bogdan Ciobea / Bogdan Dordea

Reșița: Simulescu, Tănasă – Kbilashvili 5, Bahan 4, Negru 2, Starchenko 2, Orjonikidze 2, Kirsch 2, Belchite 1, Bondoc 1, Bărbuș 1, Bote 1, Mledenciu, Heimbach, Radosavlevici. Antrenori: Radu Bote, Ilie Vaidasigan.

Buzău: Babasafari, Manole, Mihai – Dumitrana 5, Mironescu 5, Vujadinovic 5, Broască 4, Milosevic 4, Esteki 3, Renaud David 2, Roșca 2, Anton 2, Bejinariu 1, Nosrati 1, Pelidija 1, Scarlat. Antrenor: Pero Milosevic.

Foto: Alex Nicodim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *