Divizia A feminin, turneul final / Ultima câștigătoare a primului tur s-a decis după 18 aruncări de departajare

Ultimul meci din primul tur al turneului final din Divizia A feminină a fost și cel mai intens din punct de vedere fizic (s-au dictat 11 eliminări) și a a avut parte de un final în care tensiunea a atins cote paroxistice. CSU Știința București este a patra echipă ce va lupta sâmbătă pentru un loc în Liga Florilor, învingând-o cu 34-33 pe CSM Târgu Jiu, după ce s-au executat 9 serii de aruncări de departajare. Știința a condus la pauză, dar echipa olteană a revenit și a egalat la 20 în minutul 47, a fost și în avantaj, după care bucureștencele au avut 25-23 în minutul 59 însă au avut două jucătoare mai puțin în ultimul minut. CSM Târgu Jiu a izbutit să egaleze, Știința a avut ultimul atac dar nu l-a fructificat și s-a trecut la aruncările de departajare. Ioana Simion a apărat al nouălea 7 metri al gorjencelor, apoi Bianca Ionescu a înscris și a declanșat fiesta în tabăra ”studentelor”. Sâmbătă după-amiază se vor disputa cele două partide decisive pentru promovare, CSM Corona Brașov – CSU Știința București și CSM Deva – CSM Roman, precum și jocurile de clasament CSU Oradea – CSM Târgu Jiu și HCF Piatra Neamț – CSU Neptun Constanța.

CSM TÂRGU JIU – CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI 33-34 (12-14, 25-25), după aruncările de departajare Arbitri: Marina Agliceriu / Mirabela Turdean

Tg. Jiu: Abed-Kader, Aron – Șamanț 11, Zinatullina 7, Cozma 6, Stanca 3, Ivanenko 3, Predoi 2, Argyelan 1, Toader, Olariu, Moisin. Antrenori: Liviu Andrieș, Andrei Enache.

Știința: Simion, Arghir, Toma – Mălăncuș 10, Bîță 8, Coman 3, Ionescu 3, Gheorghe 2, Drăgan 2, Badea 2, Corban 2, Grigoraș 2, Sîrbu. Antrenori: Sorin Bîrză, Paul Ghiorghiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *