Surpriză uriașă la turneul final al Diviziei A feminine: CSU Știința București promovează în dauna Coronei Brașov !

Primul joc care a decis promovarea în Liga Florilor a avut parte de un deznodământ decis la aruncările de la 7 metri. CSU Știința București a produs marea surpriză, izbutind s-o elimine pe CSM Corona Brașov, considerată favorită pentru a reveni în primul eșalon. Ca și în jocul de vineri seară, cu CSM Târgu Jiu, scorul a fost 25-25 după 60 de minute, echipa pregătită de Sorin Bîrză și Paul Ghiorghiu reușind să câștige după executarea aruncărilor de departajare. Portărița Ioana Simion (foto) a fost de departe cea mai bună jucătoare a meciului, nu doar fiindcă a apărat la final cele trei aruncări de departajare, ci pentru că a evoluat senzațional și în cele 60 de minute regulamentare. Corona Brașov a condus cu 25-24 și a avut atacul în ultimul minut însă a ratat, iar pivotul Științei, Elena Badea, a obținut un 7 metri în ultimele secunde, aruncarea fiind transformată de Bianca Ionescu. La aruncările de departajare, ”studentele” au înscris prin Bîță, Coman și Ionescu și au ratat prin Mălăncuș, în timp ce pentru Corona a marcat doar Berbece, aruncările executate de Bărăbaș, Tîrcă și Gogîrlă fiind apărate de Simion.

CSU Știința București încheie cu brio un sezon în care nu a cunoscut înfrângerea și rămâne de văzut în ce măsură va dispune de resursele materiale necesare consolidării lotului în vederea participării în Liga Florilor. Corona Brașov a plătit tribut numeroaselor ratări din situații clare precum și precipitării cu care a tratat de multe ori faza de atac. CSU Știința București a fost primul adversar mai tare pe care echipa ardeleană l-a întâlnit în acest sezon, iar tinerele handbaliste pregătite de Simona Gogîrlă n-au trecut testul. Acesta e riscul de a evolua într-o serie foarte slabă, cu doar 8 meciuri oficiale înainte de turneul final, împotriva unor adversari care nu-ți pun probleme. Echipei brașovene îi rămâne de-acum șansa barajului de menținere/promovare, care va avea loc probabil în perioada 7-9 iunie.

CSM CORONA BRAȘOV – CSU ȘTIINȚA BUCUREȘTI 26-28 (14-14, 25-25), după aruncările de departajare Arbitri: Marina Agliceriu / Mirabela Turdean

Corona: Ugran, Rădoi – Tîrcă 8, Gogîrlă 7, Smbatian 3, Berbece 3, Darie 2, Bărăbaș 2, Iordachi 1, Păcurariu, Soreanu, Lăcătuș, Olaru. Antrenor: Simona Gogîrlă.

Știința: Simion, Toma – Coman 6, Drăgan 6, Bîță 5, Ionescu 4, Grigoraș 4, Mălăncuș 1, Badea 1, Gădăleanu 1, Gheorghe, Sălceanu, Corban, Sîrbu, Stoica. Antrenori: Sorin Bîrză, Paul Ghiorghiu.

Foto: Sabin Malisevschi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *