Suceava și Bacăul s-au salvat de la retrogradare la golaveraj

CSU Suceava și CSM Bacău s-au întâlnit în finalul barajului de menținere/promovare în Liga Zimbrilor, într-unul din cele mai urâte jocuri ale sezonului. Suceava a câștigat cu 20-15 în fața unei echipe băcăuane cu mai multe absențe în lot și care avea deja sacii în căruță după victoria categorică împotriva Clujului, ambele formații asigurându-și prezența în sezonul viitor în prima ligă. Băcăuanii au început crispat, au comis multe greșeli pe faza de atac, ratând și două aruncări de la 7 metri în primele 11 minute, astfel că Suceava s-a desprins la 7-4. Echipa băcăuană și-a revenit, însă, în ultima parte a primei reprize, care a fost de un nivel modest, a luat conducerea pentru prima dată în minutul 25, 8-7, intrând apoi cu un avans de două goluri la pauză.

Repriza a doua a fost de un nivel și mai scăzut, cu o echipă slabă (Suceava) și una jenantă (Bacăul). La un moment dat, portarul Saldatsenka a făcut un sprint până la centrul terenului pentru a repune mingea în joc fiindcă nimeni nu părea dornic s-o facă. Pe de altă parte, arbitrii Pîrvu și Potîrniche au greșit de nenumărate ori într-o singură direcție, pro-Suceava. Și ca tacâmul să fie complet, la final cei doi au inventat un 7 metri pentru Suceava, ceea ce a declanșat o reacție de frondă în rândul jucătorilor băcăuani, care au refuzat jocul în ultimele 90 de secunde. Nu arbitrii au decis, însă, învingătoarea într-un meci care ne-a arătat de ce am ajuns să ne bată Kosovo.

CSM Bacău, CSU Suceava și U Cluj au încheiat turneul cu câte 6 puncte, astfel că ierarhia s-a decis după întocmirea clasamentului cu jocurile dintre aceste echipe, cel mai bun golaveraj avându-l CSM Bacău (+4), urmată de Suceava (+2) și Cluj (-6).

CSM BACĂU – CSU SUCEAVA 15-20 (10-8) Arbitri: Mihai Pîrvu / Mihai Potîrniche

Bacău: Saldatsenka, Tamaș – Sretenovic 6, Crnoglavac 4, Iordachi 2, M. Bujor 1, Huta 1, Capotă 1, Păunică, Rotaru, Stănică, Coric, Brăescu. Antrenor: Sandu Iacob.

Suceava: Makaria – Popia 6, Furak 4, Sadovyi 3, Juverdianu 2, Loic 2, Petrov 1, Lupu 1, Balazs 1, Mihalcea, Manic, Anton, Stanciuc, Dascălu. Antrenor: Adrian Chiruț.

CS UNIVERSITATEA CLUJ – CSU PITEȘTI 33-28 (17-12) Arbitri: Lucian Cruceru / Adrian Eremia

Cluj: V. Coman, Apostu – Kereki 8, Laslo 7, A. Coman 6, Draia 3, Adoreanu 2, Milășan 2, Putnoky 2, Hossu 1, Epure 1, Coroian 1, Achim, G. Coman, Gurănescu. Antrenor: Vladimir Vojvodic.

Pitești: Dragomir – David 9, Hodorog 7, Mărgărit 3, Mihalache 3, Pop 2, Motoi 2, Stan 1, Barbu 1, Bucătaru, Drăguț. Antrenor: Titel Răduță.

Un comentariu la „Suceava și Bacăul s-au salvat de la retrogradare la golaveraj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *