Ionuț Rouă readuce Drobeta Turnu-Severin pe harta handbalului masculin

Unul dintre cele mai noi cluburi de handbal din România a luat ființă în această vară la Drobeta Turnu-Severin, Asociația Handbal Club Drobeta așteptând acum Certificatul de Identitate Sportivă. Cum s-a născut ideea înființării acestui club ne spune Ionuț Rouă, fostul pivot de la Dinamo, Uztel Ploiești, CSM Oradea și Politehnica Iași: ”după ce m-am retras acasă, la Severin, am prins un post de profesor la Clubul Sportiv Școlar, unde am început să atrag copiii către handbal. Am făcut selecție, am umblat prin școli, am stat de vorbă cu copiii și i-am adus la handbal. Acești copii au însă nevoie de modele, dar și de continuitate, așa cum și eu am avut la echipa de liga a doua Cildro, unde am debutat la 16 ani. Deci asta a fost și ideea: eu îi cresc pe acești copii până la 18 ani, dar apoi ce vor face ? Se vor lăsa de handbal dacă nu au norocul că plece la alte cluburi ? Așa că, stând de vorbă cu colegii mei de la echipa de old-boys cu care am mai mers în turnee, am luat decizia de a înființa o echipă de Divizia A, acesta fiind și visul meu atunci când m-am întors acasă, la Drobeta Turnu-Severin.”

HC Drobeta se va înscrie în ediția viitoare a Diviziei A masculine, gruparea mehedințeană având șansa de a beneficia de sprijinul autorităților locale. ”Am prezentat proiectul meu atât domnului primar de la Severin, cât și domnului președinte al Consiliului Județean, foști sportivi amândoi, și ambii au spus că ne vor susține, iar de anul viitor ne vor include și în bugetele instituțiilor respective. Deocamdată, sunt mulțumit cu sumele pe care le-am primit, avem și câțiva oameni de afaceri care iubesc handbalul și ne sponsorizează, astfel că eu sunt optimist că ne vom descurca”, ne-a spus Ionuț Rouă.

În ce privește lotul de jucători cu care HC Drobeta va aborda ediția viitoare a Diviziei A, acesta va fi alcătuit din foști handbaliști care au evoluat în eșalonul secund, precum și din foști sportivi ai Clubului Sportiv Școlar care lucrează în Drobeta Turnu-Severin, antrenați de Ionuț Rouă.

Avem în lot profesori, jandarmi și alți lucrători prin diferite instituții ale statului, care, după muncă, vin la antrenamente. Ei au reacționat foarte bine la proiectul meu și au răspuns imediat că vor să mai joace handbal în sala polivalentă. Și când mă gândesc că eu am jucat pe ciment la juniori! Băieții sunt foarte receptivi și dornici de muncă, nu au mai făcut de mult handbal, dar nu l-au uitat. Va trebui să muncim foarte mult și, cu răbdare, ne dorim să facem lucruri mărețe la Drobeta. Proiectul e ca în 4-5 ani să mergem la baraj cu juniori crescuți la CSS Drobeta, alături de cei cu experiență. Am vrut să readucem handbalul severinean pe harta sportului românesc după 13-15 ani, mai ales că acest oraș si județul Mehedinți nu au niciun sport de echipă la nivel de seniori de foarte mulți ani, la liga a doua sau măcar a treia. Visul meu e să continuăm cât mai mulți ani și să creștem tinere talente care să ne facă mândri când vor juca la echipe de tradiție din țară și chiar din străinătate. Iubesc foarte mult sportul acesta! Eu am avut mare noroc cu echipa de liga a doua ca junior și m-am intors acasă cu gândul să dau handbalului severinean ce am învățat eu din experiența de handbalist și de la antrenorii de top cu care am lucrat. Ionuț Rouă – antrenor HC Drobeta

Un comentariu la „Ionuț Rouă readuce Drobeta Turnu-Severin pe harta handbalului masculin

  • 30/06/2021 la 12:08
    Permalink

    Foarte bine ca mai sunt oameni si comunități care susțin handbalul. Sunt părintele unui junior 1 , care a debutat în divizia A la CSM Ploiesti, dar din pacate conducerea clubului a desființat această echipă, motivînd lipsa bugetului. Hoti ca la Ploiesti nu cred ca mai exista In tara asta.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *