Dinamo va juca în Champions League, Minaur a primit răspuns negativ

Cu o zi întârziere față de data anunțată inițial, Federația Europeană de Handbal a dat publicității listele participantelor în ediția 2021/2022 a Champions League, atât la masculin, cât și la feminin. Vestea bună pentru România este că Dinamo București a fost una din cele 6 echipe admise pe locurile vacante în competiția masculină, alături de HC Meshkov Brest (Belarus), Montpellier HB (Franța), Telekom Veszprém HC (Ungaria), Elverum Handball (Norvegia) și HC Motor Zaporoje (Ucraina). Celelalte 10 echipe care vor evolua în competiția campioanelor la masculin sunt HC PPD Zagreb (Croația), Aalborg (Danemarca), Barcelona (Spania), PSG (Franța), THW Kiel, Flensburg (Germania), Pick Szeged (Ungaria), Vardar Skopje (Macedonia de Nord), Vive Kielce (Polonia) și FC Porto (Portugalia). De notat că RK Vardar va trebui să constituie un depozit de 1 milion de euro până pe 27 iulie, în caz contrar locul acesteia urmând a fi luat de echipa slovenă RK Gorenje Velenje.

La feminin, din păcate, Minaur Baia Mare nu s-a numărat printre cele 6 echipe care au primit ”upgrade” pentru Champions League, acestea fiind Team Esbjerg (Danemarca), Metz Handball (Franța), Rostov-Don (Rusia), RK Krim Mercator (Slovenia), Kastamonu Belediyesi GSK (Turcia) și IK Sävehof (Suedia). Celelalte 10 echipe care vor evolua în competiția campioanelor la feminin sunt Podravka Vegeta (Croația), Odense (Danemarca), Brest Bretagne (Franța), Borussia Dortmund (Germania), Ferencvaros, Gyor (Ungaria), Buducnost (Muntenegru), Vipers Kristiansand (Norvegia), CSM București și ȚSKA Moscova (Rusia). Ca și la masculin, și în competiția feminină un loc este sub semnul întrebării, cel al Borussiei Dortmund, care va trebui să constituie un depozit de 140.000 de euro tot până pe 27 iulie, în caz contrar locul echipei germane urmând să fie ocupat de DHK Banik Most (Cehia).

Dinamo București și CSM București își vor afla adversarele din grupe vineri, în urma tragerii la sorți care va avea loc la Viena începând cu ora 12.00.

Foto: Emilia Nicolae

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *