Consiliul de Administrație al FRH a dezbătut sistemul competițional al sezonului viitor / Fără campionat de tineret la masculin

Întrunit marți în ședință, Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a luat în discuție, printre altele, sistemul de desfășurare a competițiilor din sezonul viitor. Astfel, la masculin, propunerea subcomisiei tehnice de seniori, de înființare a campionatului de tineret, la care ar fi urmat să participe echipele secunde ale cluburilor din Liga Zimbrilor, a fost respinsă la propunerea președintelui AHC Potaissa Turda, Flaviu Sâsâeac. Prin urmare, cele 14 echipe secunde vor participa în campionatul Diviziei A, alături de echipele centrelor de excelență și de celelalte echipe cu drept de promovare.

Vor fi 3 sau 4 serii, în funcție de numărul de echipe înscrise, iar după disputarea unui tur și a unui retur, competitoarele vor fi reîmpărțite. Primele 2/3 clasate din serii vor forma play-off-ul pentru promovare, adică o serie de 8 echipe, care vor juca fiecare cu fiecare, tur-retur, urmând ca primele două clasate să promoveze direct iar locurile 3 și 4 să meargă la baraj. Echipele fără drept de promovare vor fi împărțite în două serii geografice și vor juca play-off-ul pentru tineret, tur-retur fiecare cu fiecare, la final fiind programate jocuri de clasament (locurile 1 din fiecare grupă, locurile 2, etc.) în două manșe. Liga Zimbrilor se va disputa doar cu sezonul regulat, tur și retur.

Echipa a doua a unei echipe de ligă trebuie să aibă în componență minim 4 jucători seniori U25 dintre care minim 2 jucători seniori U21, minim 2 dintre cei 4 în teren în permanență. Cu sancțiunea: abatere 1: amendă; abatere 2: amendă dublă; abatere 3: depunctare 1 punct la liga națională.
Ca alternativă la regulile U21 de la Liga Națională Masculin: echipa a doua trebuie să aibă în componență minim 8 jucători seniori U25, dintre care minim 4 jucători seniori U21, 4 dintre cei 8 în permanență în teren). În cazul nerespectării, regulile U-21 stau în picioare la LNM, dar rămâne obligativitatea celor minim 4 jucători seniori U25, dintre care minim 2 jucători seniori U21, minim 2 dintre cei 4 în teren în permanență.

Liga Florilor va rămâne la sistemul tur-retur, membrii CA hotărând că jucătoarele cu dublă legitimare nu vor fi eligibile regulilor U-21 și U-23 (cu excepția junioarelor proprii care au contract cu clubul de senioare). Pe de altă parte, s-a decis că jucătoarele împrumutate vor fi considerate în criterii.

Divizia A feminină se va disputa după același sistem ca în sezonul precedent, cu serii geografice, urmate de un turneu final de 8 echipe, care va programa partide în sistem eliminatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *