Festivitate de retragere pentru Bogdan Pralea

La finalul turneului amical ”Cupa Municipiului Vaslui”, echipa organizatoare a organizat o festivitate de retragere din activitatea de jucător a unuia dintre cei mai longevivi și valoroși portari din handbalul masculin românesc, Bogdan Pralea (45 de ani). Festivitatea a inclus și un meci demonstrativ, la care au participat foști și actuali jucători de la CSM Vaslui, care au purtat tricouri inscripționate cu numărul 1 și numele celui sărbătorit.

Originar din Roman, Bogdan Pralea a început să practice handbalul de la vârsta de 12 ani sub îndrumarea regretatului Dan Moisii și a profesorilor Petru Ghervan și Ioan Severin. După terminarea junioratului, s-a transferat la Politehnica Iași, unde a jucat timp de 12 ani, în perioada 1995-2007 (primii 8 ani în divizia A și următorii 4 în Liga Națională). În perioada 2007-2011 a jucat la CSU Suceava, apoi în Israel la AS Savyon, după care a revenit în țară, unde a mai jucat 3 luni la Călărași (2013) și apoi 7 ani la Vaslui, la HCM și CSM. Lista de antrenori cu care a lucrat Bogdan Pralea la seniori îi include pe regretatul Dumitru Olteanu, Tiberiu Daian, Costel Schender, regretatul Iulian Hatură, Vasile Ciocoiu, Liviu Gugleş, Cornel Bădulescu, Petru Ghervan, Leonard Bibirig, Sabin Dacău, Laurențiu Cozma, Sandu Iacob și Bosko Rudic.

Ziua de duminică a fost una dintre cele mai emoționante și frumoase din viața mea. Am fost înconjurat de oameni dragi mie care m-au făcut să simt că tot ce am făcut ca sportiv a fost bine. Mi-au demonstrat că munca, perseverența și devotamentul față de handbal sunt răsplătite din plin. A fost o senzație superbă când am văzut că toți jucătorii de pe teren sunt îmbrăcați cu tricouri inscripționate cu numele meu, iar toți cei din tribune mi-l scandau. A fost o retragere cum n-am visat vreodată. Mulțumesc clubului C.S.M. Vaslui pentru surpriza făcută, domnului Bogdan Cristea și domnului Titi Căldare, domnului primar Vasile Pavăl, foștilor colegi de echipă, suporterilor, domnului George Safir, prietenilor și familiei mele, președintelui F.R.H. domnul Alexandru Dedu, președintei A.J.H. Vaslui, doamna Ramona Popa! Bogdan Pralea (antrenor secund CSM Vaslui)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *