Naționala de juniori a ratat calificarea în primul eșalon valoric european

Echipa națională de juniori (U-19) a pierdut sâmbătă seara semifinala turneului din Letonia, 24-28 cu Olanda, irosind șansa de a juca duminică pentru calificarea în primul eșalon valoric european. Probabil că și cele trei zile de pauză și-au spus cuvântul, iar tinerii noștri jucători au ieșit din ritmul competiției, însă Olanda ne-a dominat clar la toate capitolele, conducând pe toată durata partidei. Deși majoritatea jucătorilor români au la activ evoluții în Liga Zimbrilor, acest lucru n-a contat și e de remarcat că unul din cei mai buni oameni ai echipei noastre a fost Tamas Katona, de la Szejke Odorhei, care a jucat în repriza a doua pe alt post decât cel pe care joacă în mod obișnuit, cel de inter dreapta. Echipa noastră a avut o evoluție foarte slabă în ofensivă, fără ritm și inventivitate. Fără contraatac, faza a doua și repuneri rapide și cu o linie de 9 metri neinspirată (5 goluri din 14 aruncări de afară !!!), ar fi fost și greu să emitem pretenții la mai mult. De fapt, acest joc ne-a arătat unde suntem și la ce să ne așteptăm la nivelul handbalului masculin fiindcă, să nu uităm, Olanda va merge la anul la europenele de seniori, iar noi nu. Luminița de la capătul tunelului nu se vede și nu pare că se va arăta curând.

ROMÂNIA – OLANDA 24-28 (10-12)

România: Pașca (9 interv./37 șuturi), Pal – Stanciuc 5 goluri/10 șuturi, Katona 4/5, Chiratcu 3/5, Dedu 3/4, Dumitrescu 2/5, Bote 2/2, Stănescu 2/6, Vereș 1/1, Pop 1/5, Cîtu 1/2, Bruj, Ardelean, Toboșaru, Bordeanu. Antrenori: Daniel Anca, Enis Murtaza, Daniel Apostu.

2 comentarii la „Naționala de juniori a ratat calificarea în primul eșalon valoric european

 • 22/08/2021 la 15:55
  Permalink

  Bravo domnule Alexandrescu, vad ca la baieti nu aveti nimic de comentat despre antrenori, la fete ati cerut demisia antrenorilor……

  Răspunde
  • 23/08/2021 la 10:09
   Permalink

   Mai era nevoie după textul articolului ???

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *