Liga Zimbrilor / Dinamo s-a cam chinuit la Bacău, Xavi Pascual și-a rupt mâna înainte de meci și a făcut show după joc

După 33-17 în prima etapă cu Minaur, era de așteptat ca Dinamo să bată pas de defilare și la Bacău, în fața unei echipe care a înscris pe raportul de joc doar 9 jucători de câmp și 4 portari ! Cu toate acestea, diferențele de ”lungime” a băncilor sau cele valorice nu au existat în cea mai mare parte a jocului, în care echipa băcăuană a luptat cu ardoare și a reușit în multe momente să se ridice la nivelul adversarei, beneficiind și de un public puțin numeros (la CSM Bacău se practică marketingul telepatic – adică băcăuanii trebuie să aibă viziuni cu privire la data și ora unui meci, în oraș n-a fost lipit măcar 1 afiș, în condițiile în care echipa gazdă întâlnea campioana), dar generos în încurajări. În cele din urmă, campioana și-a impus punctul de vedere, dar trebuie spus că, în minutul 54, elevii lui Xavier Pascual aveau doar două goluri avans, 31-29. În orice caz, a fost un meci spectaculos, desfășurat într-o atmosferă frumoasă creată de publicul din Bacău, care n-a ezitat să aplaude la scenă deschisă și unele faze spectaculoase ale dinamoviștilor.

Și fiindcă am adus vorba de Xavier Pascual, valorosul tehnician spaniol a avut parte de peripeții în orașul lui Bacovia. Înainte de meci, el a lovit prea tare cu palma în masa de masaj din vestiar și a suferit o fractură sau fisură, în orice caz, el a apărut pe teren cu doar câteva minute înainte de începerea partidei cu un bandaj la mâna dreaptă.

Pe parcursul jocului, el a fost extrem de agitat, dată fiind și evoluția scorului, iar după joc, în timp ce i se schimba pansamentul, a glumit încontinuu cu cadrele medicale. Una din asistentele care îi acordau îngrijiri îi vorbea lui Pascual în engleză, iar ”Pasqui” a replicat la un moment dat hâtru: ”eu nu înțeleg limba engleză, te rog vorbește românește, eu asta înțeleg”, asta confirmând obsesia lui ca toată lumea să-i vorbească românește, pentru ca el să învețe cât mai repede limba. Am intrat în jocul marelui antrenor, iar la conferința de presă am dialogat cu el exclusiv în românește, iar Xavier Pascual s-a descurcat mai mult decât onorabil, cu puțin ajutor din partea managerului Marius Pintea ! ”Pasqui” n-a făcut altceva decât să reitereze faptul că marii performeri din sport sunt oameni de caracter și de mare calitate. Chapeau !

”Sunt fericit că am câștigat meciul în fața unei echipe a Bacăului în fața căreia e mereu dificil să joci. Noi am făcut un joc bun în atac, dar în apărare nu am fost la un nivel satisfăcător. La acest moment, nu suntem la un nivel care să ne permită să jucăm Champions League la maximum de performanță. Avem nevoie de timp, de meciuri tari în Champions League, vom avea un sezon foarte complicat, dar am deplină încredere în echipa mea.” Xavier Pascual (antrenor Dinamo)

”În primul rând, felicitări echipei mele pentru victorie. Cred că am fi putut juca mult mai bine, având în vedere pregătirea pe care am făcut-o, dar toată lumea știe că Bacăul se luptă și joacă foarte bine pe teren propriu, chiar dacă sunt doar 6-7 jucători. Vreau să îi felicit pentru că au jucat foarte bine azi. Noi ne pregătim pentru Champions League, avem nevoie de timp pentru a ne ridica nivelul de joc, însă suntem la a doua victorie în campionat și sper să urmeze alte victorii. În ce privește integrarea noilor jucători, dacă aș spune că s-a realizat, n-ar fi adevărat. Ei au nevoie de timp pentru a se adapta la noua echipă și pentru a atinge cu toții un nivel înalt”. Saeid Heidarirad (portar Dinamo)

”Felicit echipa Dinamo pentru jocul făcut. E important că noi am reușit să ținem pasul cu ei, fiindcă au jucători cu calități superioare, trebuie să recunoaștem, și un antrenor care pregătește foarte bine meciurile. Noi suntem bucuroși pentru că am reușit să le ținem piept și poate că dacă eram un pic mai atenți am fi putut scoate un rezultat mai bun, însă suntem mulțumiți de jocul pe care l-am prestat, deși este loc și de mai bine. Suntem în creștere de la meci la meci, e important să rămânem o echipă și să ne susținem unul pe altul în momentele grele, asta e cel mai important. Obiectivul nostru a fost să ne ridicăm la nivelul adversarilor cât de mult se poate, dar a contat foarte mult faptul că noi avem o bancă foarte scurtă. Faptul că, după mai bine de un an, am jucat cu suporteri în tribune, a fost ca o împlinire, ca și cum mergi la un film la cinema după doi ani și spui ”mamă, ce frumos este”. Spectatorii ne-au împins de la spate, au fost alături de noi în momentele grele și am simțit asta, am simțit vibe-ul tribunei, le mulțumesc pentru asta celor care au fost alături de noi și îi așteptăm pe băcăuani în număr cât mai mare la următoarele meciuri.” Mihai Bujor (jucător CSM Bacău)

”Pentru mine personal a fost un moment pe care-l voi ține minte – 4 septembrie 2021, prima dată când sunt în Sala Sporturilor din Bacău în calitate de antrenor al acestei echipe la un meci oficial. Sunt tare mândru, e un lucru pe care mi l-am dorit la un anumit moment în drumul pe care am pornit. S-a întâmplat ca acest moment să coincidă cu un meci împotriva unei echipe cu multe valori, cu un antrenor senzațional, care n-are nevoie de nicio prezentare. Chiar dacă sună ca un clișeu, noi am vrut să ne vindem cât mai scump pielea, dar acesta e adevărul. Adevărul e că știam că vom pierde, nu știam cu ce diferență, dar ne-am dorit să le facem viața cât mai grea, iar asta se va întâmpla împotriva oricărei echipe. Important e să avem resurse fizice, înainte de orice, fiindcă resurse emoționale găsim. Tot respectul pentru sportivii noștri care au intrat în teren, fiindcă au luptat admirabil, au fost momente în care am fost egalii adversarilor, au fost momente în care am luat niște goluri de ”Gâgă”, dar toate astea fac parte din joc, adversarul așteaptă să nu fii atent chiar și o secundă, ei au profitat de momentele astea, deoarece au jucători de calitate și pe alocuri le-a fost mai simplu. E un lucru senzațional că am avut suporterii alături de noi, după o perioadă lungă, și sunt ferm convins că oamenii vor veni dacă vom avea rezultate, pentru că s-a văzut și la ei puțin trac, dar sunt convins că împreună putem mai mult, și noi și suporterii.” Sandu Iacob (antrenor CSM Bacău)

CSM BACĂU – DINAMO BUCUREȘTI 30-35 (15-19) Arbitri: Ionuț Cazan / Gesur Suliman

Bacău: Saldatsenka, V. Rusu, Tamaș – G. Bujor 8, Sretenovic 7, Rotaru 6, Coric 6, Iordachi 2, M. Bujor 1, Brăescu, Stănică, Murariu. Antrenor: Sandu Iacob.

Dinamo: Ghedbane, Heidarirad – Negru 6, Dissinger 5, Bannour 5, Shebib 4, Bizău 3, Ghionea 3, Sorhaindo 2, Nantes Campos 2, Alouini 2, Racoțea 1, Humet 1, Popa 1, Militaru. Antrenor: Xavier Pascual.

 

În cel de-al doilea meci disputat sâmbătă în etapa a doua a primului eșalon masculin, vicecampioana Potaissa Turda a avut mult de furcă pentru a-și adjudeca victoria pe terenul nou-promovatei CSM Alexandria.

CSM ALEXANDRIA – POTAISSA TURDA 26-28 (13-16) Arbitri: Adrian Nacu / Adrian Rucoi

Alexandria: Varo – Hebo 8, Voicu 4, Mocanu 3, Mazilescu 3, Oancea 2, Aungurenci 2, Dobrincu 2, Roșca 1, Hoinaru 1, Păunescu. Antrenor: Constantin Ștefan.

Turda: Șelaru – Dumitriu 6, Pavel 4, Ghivil 4, Lazăr 4, Thalmaier 4, Ghiță 3, Cîntec 1, Dragas 1, Talas 1, Pop. Antrenor: Horațiu Gal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *