Super victorie pentru Magic-Dinamo în Champions League !

Debut senzațional pentru campioana României în grupele Champions League împotriva unei super-echipe, fostă deținătoare a trofeului, Lomza Vive Kielce, pe care a învins-o cu 32-29. Încurajată de un public demențial, Dinamo a făcut un joc excelent, a reușit să depășească momentele mai dificile și a reușit un succes imens, datorat în mare măsură și antrenorului Xavier Pascual, care a găsit formula câștigătoare pentru o victorie magică.

Dinamo a început în trombă și conducea cu 7-3 după 10 minute în care cei doi arbitri danezi au lăsat impresia că și-au uitat cartonașele acasă, dictând nu mai puțin de 5 eliminări, 3 la Dinamo și 2 la Kielce. Cu un Heidarirad foarte bun în poartă și cu o defensivă atentă și mobilă, ”câinii” au avut și 5 goluri avans, însă au marcat doar o dată în ultimele 6 minute ale primei reprize dar, chiar și-așa, au intrat la pauză cu 4 goluri avans. A fost 16-12 la pauză după o repriză în care, nota bene!, campioana României a avut în teren 7 jucători români !

Dinamoviștii au refăcut diferența de 5 goluri în debutul reprizei secunde însă, după minutul 35, au avut o cădere pe faza de atac, ceea ce le-a permis polonezilor (care nu i-au avut la București pe frații Dujshebaev, accidentați) să egaleze la 20 în minutul 41, după 5 goluri consecutive. Cele două echipe au mers apoi cap la cap, bucureștenii fiind ținuți în meci de golurile interilor Bannour și Nantes Campos, brazilianul reușind o repriză secundă excepțională. Având în spate un public de senzație, Dinamo a reușit să se desprindă la două goluri în minutul 50 cu golul unui alt jucător cu o evoluție de zile mari, Octavian Bizău, după care echipa poloneză n-a mai reușit să revină. Tabela a fost închisă de același Bizău, iar partida s-a încheiat cu o ultimă paradă a lui Heidarirad. Un debut de vis după un joc excelent al campioanei României, care va juca joia viitoare în deplasare, cu Paris Saint-Germain.

Celelalte rezultate din grupa B: Motor Zaporozhye – FC Porto 30-27 (15-10), Telekom Veszprem – Paris Saint-Germain 34-31 (13-17), SG Flensburg-Handewitt – Barcelona 21-25 (10-13).

DINAMO BUCUREȘTI – LOMZA VIVE KIELCE 32-29 (16-12) Arbitri: Mads Hansen / Jesper Madsen (Danemarca)

Dinamo: Heidarirad, Ghedbane – Nantes Campos 11, Bizău 7, Shebib 3, Bannour 3, Racoțea 2, Dissinger 2, Humet 2, Ghionea 1, Pascual 1, Militaru, Sorhaindo, Gavriloaia, Negru, Alouini. Antrenor: Xavier Pascual.

Kielce: Wolff – Moryto 7, Vujovic 6, Nahi 5, Karacic 3, Gebala 3, Sicko 2, Karalek 2, Tournat 1, Kulesh, Gudjonsson, Domagala, Sanchez, Surgiel, Yusuf. Antrenor: Talant Dujshebaev.

Foto: eurohandball.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *