Constanța și Baia Mare au câștigat partidele de miercuri, din Liga Zimbrilor

Cele două echipe care reprezintă, în această perioadă, România în Liga Europeană și Cupa EHF au câștigat partidele disputate miercuri în campionat, HC Dobrogea Sud în deplasare, la CSM București (21-19), iar Minaur Baia Mare acasă, cu CSM Bacău (30-28).

HC Dobrogea Sud a câștigat cu emoții restanța din prima etapă, disputată în capitală, cu CSM București. A fost un joc cu goluri puține, pe de o parte din cauza numeroaselor greșeli tehnice comise de jucătorii celor două echipe, iar pe de altă parte datorită evoluțiilor remarcabile ale portarilor Alexandru Bucătaru și Dan Vasile, acesta din urmă înscriind și un gol spectaculos în ultimele secunde ale primei reprize. Dobrogenii au intrat cu 3 goluri avans la pauză, apoi s-au desprins la cinci, 13-8 în minutul 40, și părea că oaspeții au meciul sub control. CSM-ul a revenit, însă, spectaculos, a egalat la 18 în minutul 54, apoi a avut chiar și posibilitatea de a trece în avantaj, însă elevii lui Eliodor Voica s-au întrecut în pase greșite pe final, astfel că HC Dobrogea Sud își menține parcursul perfect din acest debut de sezon, obținând a cincea victorie consecutivă în partidele oficiale.

În partida de la Baia Mare, echipa băcăuană, aflată din nou în efectiv redus din cauza conflictelor politice, a controlat prima parte a jocului, conducând și la trei goluri, 6-3 în minutul 11 și 11-8 în minutul 21. Maramureșenii au revenit în forță în finalul primei reprize și au marcat de 4 ori la rând de la scorul de 13-12 pentru oaspeți în minutul 27. Cele trei goluri avans s-au dovedit suficiente pentru Minaur, băcăuanii reușind doar să se mai apropie în două rânduri la un gol, astfel că echipa lui Sandu Iacob a bifat a treia înfrângere consecutivă.

CSM BUCUREȘTI – HC DOBROGEA SUD CONSTANȚA 19-21 (8-11) Arbitri: Bogdan Stark / Romeo Ștefan

CSM: Bucătaru, Merlă – Asoltanei 6, Botea 4, Ungureanu 4, Teixeira 3, Tărîță 1, Turcu 1, A. Rotaru, Jerebie, Onyejekwe, Mitu. Antrenor: Eliodor Voica.

Constanța: Vasile 1 gol – Andrei 4, Komogorov 3, Buvinic 3, Nikolic 3, Nistor 2, Raso 2, Chikovani 2, Caba 1, Vegar, Stankovic, Ilie, Susanu. Antrenor: Djordje Cirkovic.

MINAUR BAIA MARE – CSM BACĂU 30-28 (16-13) Arbitri: Diana Ciulei / Silviu Stănescu

Baia Mare: Terekhov, Buzogany, R. Pop – Căbuț 6, Vujic 4, Kotrc 4, Buzle 3, Cip 3, Vujovic 3, Teca 3, Bera 2, Buguleț 1, Nagy 1, Bușecan. Antrenor: Alexandru Sabou.

Bacău: Saldatsenka, Rusu, Tamaș – Sretenovic 9, G. Bujor 5, I. Rotaru 4, Coric 4, M. Bujor 3, Iordachi 2, Stănică 1, Bălăceanu. Antrenor: Sandu Iacob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *