Egal smuls cu forcepsul de naționala feminină în Austria

Naționala feminină a terminat la egalitate cel de-al doilea joc din preliminariile EURO 2022, 33-33 în deplasare, cu Austria, după un final dramatic, în care Bianca Bazaliu a egalat în ultima secundă. Echipa tehnică a operat două modificări în lot față de partida cu Feroe, noutățile fiind Cristina Laslo și Lorena Ostase. Începutul partidei a fost presărat cu numeroase greșeli tehnice de ambele părți, astfel că, după 10 minute, scorul era doar 3-3. Încet-încet, naționala noastră a pus stăpânire pe joc, cu Cristina Laslo inspirată la coordonare, iar la pauză tabela înregistra un confortabil 16-11 pentru România. Din păcate, în prima parte a jocului, Crina Pintea s-a accidentat și n-a mai putut intra până la final.

Gazdele au ieșit mai decise în repriza a doua și au egalat în mai puțin de 6 minute, timp în care banca tehnică a echipei noastre n-a avut nicio reacție. Mai mult, în minutul 42, Austria a trecut în avantaj și s-a desprins la 28-25 în minutul 50, atacând în 7 contra 6, ceea ce s-a dovedit a fi imposibil de contracarat de defensiva noastră. În atac, noroc cu Bianca Bazaliu (10 goluri în rerpiza a doua), care a luat efectiv jocul pe cont propriu în multe momente, astfel că România a ținut aproape și a egalat la 32 în ultimul minut, prin Ana Maria Tănasie. Austria a avut atacul când mai erau 25 de secunde, Patricia Kovacs le-a readus pe gazde în avantaj cu 12 secunde înainte de final, jucătoarele noastre au repus rapid și aceeași Bianca Bazaliu a smuls un punct cu un gol marcat în ultima secundă. De notat și faptul că România a ratat nu mai puțin de 4 aruncări de la 7 metri.

În celălat joc de duminică din grupa noastră, Danemarca a câștigat în Feroe cu 39-19 și s-a instalat în fruntea clasamentului. Următoarele două meciuri ale României în preliminariile europenelor vor avea loc la începutul lunii martie 2022, cu Danemarca.

AUSTRIA – ROMÂNIA 33-33 (11-16) Arbitri: Amar Konjicanin / Dino Konjicanin (Bosnia și Herțegovina)

Austria: Blazek 1 gol, L. Ivancok – Frey 7, Neidhart 6, Kovacs 5, Huber 4, I. Ivancok 3, Pandza 2, Wess 2, Kaiser 2, Tomasini 1, Dedic, Schindler, Dramag, Vuckovic, Magg. Antrenor: Herbert Muller.

România: Hosu, Dumanska – Bazaliu 11, Dincă 4, Ostase 4, Laslo 3, Tănasie 3, Rotaru 2, A. Ilie 2, Harabagiu 2, Pintea 1, Seraficeanu 1, Borș, Savu, Subțirică-Iovănescu. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Facebook FRH

Un comentariu la „Egal smuls cu forcepsul de naționala feminină în Austria

  • 10/10/2021 la 22:05
    Permalink

    M-am bucurat și felicit fetele pentru atitudinea excelentă, mai ales pentru o echipă în curs de „sudare”. Rezultatul va fi întors cu o victorie consistentă în retur, rămân de gestionat meciurile cu Danemarca, dar avem cu ce, avem cu cine! Bravo! Când antrenorul gazdelor ia pe după umeri un arbitru să-i explice… cine știe ce… înseamnă că se tem! Succes mai departe! Știm că vine ceva bun din urmă, în ciuda celor care zic altfel.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *