Pasqui și Jordi s-au întors, Plan Talent s-a reluat duminică, în capitală

După o lungă pauză cauzată de pandemie și de orgoliile unor oameni mici din handbalul juvenil, Programul Plan Talent s-a reluat duminică, 10 octombrie, la București, acolo unde au fost prezenți 110 tineri handbaliști născuți în 2004, 2005, 2006 și 2007, coordonați de 10 antrenori.  La acțiune au fost prezenți și ”tăticii” acestui proiect, Xavier Pascual și Jordi Giralt, care l-au pus pe picioare cu 4 ani în urmă.

”Continuarea proiectului este foarte importantă. Prin Plan Talent, antrenorii au ocazia să vadă jucătorii, iar eu vreau ca toată lumea să cunoască modelul pe care îl implementăm la echipa națională. Este un proiect bun și nu este proiectul meu sau al antrenorilor, ci proiectul handbalului românesc. Acest proiect este gândit pentru ca situația individuală a jucătorilor să se poate îmbunătăți”, a declarat Xavier Pascual, citat de frh.ro.

Lansat în septembrie 2017, programul Plan Talent are ca obiective:

– crearea unui proiect care să permită monitorizarea și selecția unui număr mai mare de jucători;

– stabilirea unei planificări tehnico-tactice organizată pentru categoria cadeți;

– sprijin acordat în vederea monitorizării și selectării jucătorilor pentru echipa națională;

– implementarea strategiei de joc stabilită pentru selecționatele naționale;

– mărirea grupului de antrenori care să aplice strategia proiectului la propriile echipe.

Proiectul permite monitorizarea permanentă a jucătorilor care, în prezent, nu au nivelul optim pentru selecția în echipa națională, astfel încât, în cazul în care evoluția lor este corectă, să poată fi oricând incluși în lotul reprezentativ național.

În această lună, Plan Talent mai programează acțiuni la Suceava (17 octombrie), Timișoara (24 octombrie), Baia Mare (30 octombrie) și Sighișoara (31 octombrie).

Foto: frh.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *