Încă o înfrângere la limită pentru Dinamo în Champions League

Dinamo București a suferit joi seara, în Ucraina, a patra înfrângere consecutivă în grupa B a Champions League. Într-o deplasare din care spera să obțină puncte, campioana României a pierdut la limită, 27-28 cu Motor Zaporozhye, o echipă cu multe participări în cea mai importantă competiție a cluburilor, dar care era de bătut. N-a fost să fie, din păcate, pe de o parte din cauza unor greșeli ofensive, iar pe de altă parte din cauza unor decizii ciudate ale arbitrilor Nikolov și Nachevski.

Prima repriză s-a încheiat la egalitate, după ce gazdele au condus în majoritatea timpului, însă nu la mai mult de două goluri. Dinamo a atacat supranumeric, evoluând cu doi pivoți în ofensivă și a preluat pentru prima dată conducerea în minutul 27, 12-11, după golul lui Alex Pascual. Campioana României ar fi putut intra la pauză cu un rezultat mai bun dacă nu ar fi existat anumite lejerități în acțiunile de atac.

Dinamo n-a început deloc bine a doua repriză, înscriind doar 2 goluri în primele 10 minute, Motor s-a desprins la 18-15 în minutul 41, iar Xavier Pascual a cerut time-out și l-a muștruluit zdravăn pe Javier Humet. Diferența a crescut la 20-16 în minutul 44, însă bucureștenii au marcat de trei ori la rând în următoarele 4 minute și s-au apropiat la un gol, beneficiind și de două intervenții utile ale portarilor Heidarirad și Ghedbane. Nicușor Negru a egalat la 22 în minutul 52, valorificând un contraatac și a fost rândul antrenorului gazdelor să solicite time-out.

Ucrainenii s-au desprins la 26-24 în minutul 56 după o pătrundere a lui Malasinkas, dar Dinamo a egalat în minutul 59 dintr-o aeriană fructificată de Negru, după care Ghedbane a apărat un 7 metri acordat foarte ușor de arbitrii macedoneni pentru echipa gazdă. În ultimul minut, la 27-27, Shebib a ratat de pe semicerc, gazdele au înscris imediat pe contraatac, iar la ultimul atac Alouini a aruncat slab și portarul Gomok a apărat. Dinamo rămâne cu două puncte și ocupă locul 7 în grupă, iar în etapa a șasea va juca acasă, cu Veszprem, joi, 28 octombrie.

”Felicit ehipa gazdă, dar cred că echipa mea nu merita să piardă azi, puteam să luăm cel puțin un punct. Sunt fericit, în schimb, că ne luptăm cu toate echipele, iar pe acest teren este complicat pentru oricine. Am pregătit mai multe lucruri pentru acest joc, am încercat să atacăm 7 contra 6 știind că Motor are o apărare foarte bună, dar și pentru a-i împiedica să declanșeze contraatacuri, unde știm că sunt foarte buni. Motor e o echipă mai bună decât noi la acest moment, de aceea am încercat să facem ceva diferit. Jocul nostru a fost bun, din păcate am pierdut, iar acum va trebui să încercăm să câștigăm următorul meci, cu Veszprem, pe teren propriu.” Xavier Pascual (antrenor Dinamo)

HC MOTOR – DINAMO BUCUREȘTI 28-27 (13-13) Arbitri: Slave Nikolov / Gjorgji Nachevski (Macedonia de Nord)

Motor: Komok – Pukhouski 5, Denysov 5, Malasinkas 4, Horiha 4, Sebetic 3, Vasilev 2, Kubatko 1, Kozakevych 1, Dontsov 1, Kasai 1, Bokhan 1, Tilte, Molina, Burzak, Viunik. Antrenor: Gintaras Savukynas.

Dinamo: Ghedbane, Heidarirad – Ghionea 8, Negru 4, Sorhaindo 4, Gurbindo 3, Shebib 3, Bizău 2, Bannour 1, Pascual 1, Nantes Campos 1, Militaru, Racoțea, Alouini, Dissinger, Humet. Antrenor: Xavier Pascual.

Foto: eurohandball.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *