Naționala masculină câștigă primul test din această săptămână

Marți seara, în sala ”Dinamo”, naționala masculină a României a susținut primul meci din al doilea mandat de selecționer al lui Xavi Pascual, un mandat pe care-l dorim cât mai lung și cu cât mai multe calificări la turnee finale. Adversara echipei noastre a fost Georgia, pregătită de Sandu Iacob, echipă ce va juca în weekend, în Finlanda, prima fază a preliminariilor pentru mondialele din 2023.

România a câștigat fără probleme, scor 37-25, după un joc în care au fost rulați toți cei 18 jucători (doar 4 fiind în teren și la rușinea istorică din meciul cu Kosovo), 14 dintre aceștia înscriindu-și numele pe lista marcatorilor. De altfel, în minutul 11, Xavier Pascual folosise deja 12 jucători de câmp, iar în minutul 16 a cerut un time-out în care l-a ”săpunit” zdravăn și colorat în limba spaniolă pe debutantul Rareș Fodorean, care nu-i respectase indicațiile. România s-a desprins treptat și a intrat cu 8 goluri avans la pauză, însă a avut o cădere în debutul reprizei secunde, când georgienii au înregistrat un parțial de 6-2 în primele 7 minute. Un time-out solicitat de Pasqui a readus lucrurile pe făgașul normal, iar naționala noastră a câștigat la o diferență categorică.

Pentru echipa pregătită de Xavier Pascual urmează două amicale de lux, cu campioana europeană en-titre, Spania, echipă ce a cucerit și bronzul mondial la începutul acestui an. Cele două partide vor avea loc joi (ora 22) și sâmbătă (ora 20) în Spania, la Aviles. România va disputa prima fază a preliminariilor pentru campionatul mondial din 2023 în luna ianuarie 2022, într-un turneu în care va întâlni, la Cluj-Napoca, selecționatele din Israel, Cipru și Moldova.

ROMÂNIA – GEORGIA 37-25 (22-14) Arbitri: Adrian Georgescu / Mihai Moldoveanu

România: Iancu, Vasile – Negru 8, Thalmaier 5, Șimicu 4, Humet 4, Buzle 3, Dumitriu 2, Nistor 2, Cumpănici 2, Constantina 2, Szoke 1, Păunescu 1, Căbuț 1, Mănescu 1, Fodorean 1, Dedu, Militaru. Antrenor: Xavier Pascual.

Georgia: Tsintsadze, Toronjadze – Kbilashvili 6, Abramishvili 5, Arsenashvili 3, Kalandadze 3, Rustamov 2, Orjonikidze 2, Maisuradze 2, Gogoladze 1, Dikhaminjia 1, Chikovani, Gavashelishvili, Chanturia, Mskhvilidze, Simonia. Antrenor: Sandu Iacob.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *