Ce șanse are România la Campionatul Mondial de handbal feminin

Echipa națională de handbal feminin a României va concura la Campionatul Mondial din Spania, programat între 1 și 19 decembrie.

Cele mai bune 32 de echipe din lume se vor duela pentru supremație în meciurile ce vor avea loc în orașele Lliria, Torrevieja, Castellon și Granollers.

Printre ele se află și reprezentativa României, care a fost repartizată în grupa D, alături de Norvegia, Kazahstan și Iran. Este o grupă ce pare accesibilă pentru echipa noastră, care e una dintre favoritele la calificarea în Grupa Principală.

Totuși, echipa noastră va avea o misiune dificilă în fazele superioare, în condițiile în care Cristina Neagu a anunțat că nu participă la Campionatul Mondial, iar Crina Pintea este și ea incertă după o accidentare suferită.

Tocmai din acest motiv, România este considerată abia a 10-a favorită la câștigarea trofeului, conform 888 sport. Astfel, echipa noastră are cota 51.00 să ridice trofeul.

Programul României este următorul:

3 decembrie, de la ora 19:00: România – Iran (Castellon)

5 decembrie, de la ora 19:00: România – Kazahstan (Castellon)

7 decembrie, de la ora 21:30: Norvegia – România (Castellon)

Echipa noastră va miza cu siguranță pe un sprijin major din partea fanilor, în condițiile în care Castellon este o localitate în care sunt o mulțime de români.

Meciurile din grupele principale vor avea loc între 9 și 13 decembrie, sferturile de finală sunt programate pe 14 și 15 decembrie, semifinalele pe 17 decembrie, iar finalele vor avea loc pe 19 decembrie.

Cel mai bun rezultat al României la Campionatul Mondial este trofeul câștigat la ediția din 1962. Ultimul mare rezultat a fost locul 3 obținut la ediția din 2015. Apoi a urmat un recul. În 2017, fetele noastre au incheiat pe locul 10, iar în 2019 pe 12.

Cum arată lista favoritelor la câștigarea Campionatului Mondial:

 1. Norvegia – S-a calificat la Campionatul Mondial după parcursul de la Campionatul European de anul trecut. Nordicele vor fi la a 21-a prezența la un Campionat Mondial, iar cel mai bun rezultat l-au înregistrat în 1999, 2011 și 2015, când au câștigat trofeul. La ediția din 2019, Norvegia a terminat pe locul 4. Nordicele vin însă cu un moral bun după succesul de la Campionatul European din 2020, astfel că sunt considerate principalele favorite. Cota lor pentru câștigarea trofeului este 2.50.

 2. Rusia – Handbalul rus este în revenire de formă, drept dovadă stând bronzul de la Campionatul Mondial din 2019 și argintul de la Jocurile Olimpice din această vară. Rusia a avut nevoie să treacă de play-off pentru a ajunge la ediția Mondialului din Spania, dar este o formație redutabilă care poate oricând să prindă trei săptămâni bune pentru a pune mâna pe aur. Cota rusoaicelor pentru câștigarea trofeului este 4.00. Rusia este de patru ori campioană mondială, în 2001, 2005, 2007 și 2009.

 3. FranțaCampioană olimpică în această vară, Franța a dat uitării parcursul mult prea slab de la Campionatul Mondial din 2019, când a terminat pe locul 13. Franțuzoaicele sunt gata să facă un turneu excelent, având un moral bun după ce au pus mâna pe aurul olimpic. În istoria participărilor la Campionatul Mondial, Franța a câștigat de două ori trofeul, în 2003 și 2017. De asemenea, Franța mai are în palmares și un titlu continental câștigat în 2018. În aceste condiții, cota franțuzoiacelor pentru câștigarea Mondialului din Spania este 6.00.

 4. Olanda – Ascensiunea din ultimii ani a Olandei a surprins multă lume și a atins apogeul la Campionatul Mondial din 2019, când echipa a terminat pe primul loc. A fost o performanță anunțată cumva de rezultatele din 2015 (locul 2) și 2017 (locul 3). La Jocurile Olimpice din această vară, Olanda a terminat pe locul 5 și nu și-a îndeplinit obiectivul, dar echipa este gata de revanșă la Mondialul din Spania, unde este considerată a patra favorită, cu cota 8.00. Echipa lui Monique Tijsterman este experimentată și va fi cu siguranță unul dintre punctele de atracție de la turneul din decembrie.

 5. Suedia – Handbalul din Suedia nu a traversat cele mai bune momente în ultimii ani, dar echipa este considerată a cincea favorită, cu cota 11.00. Nordicele au încheiat pe locul 7 la ultima ediție a Mondialului, însă parcursul de la Jocurile Olimpice din această vară a fost unul decent, în condițiile în care echipa s-a clasat pe 4. Așadar, acest rezultat le poate da speranțe suedezelor că vor avea un parcurs bun și la Mondial.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.