O nouă înfrângere la 4 goluri pe terenul campioanei europene pentru naționala masculină

Selecționata masculină pregătită de Xavier Pascual a susținut sâmbătă seara, la Aviles, cel de-al treilea joc de pregătire într-un interval de 5 zile și cel de-al doilea în compania campioanei europene, Spania. Ca și în partida de joi, România a pierdut la o diferență de 4 goluri, scorul de sâmbătă fiind 31-35 (13-20). A fost evoluție cu multe sincope a naționalei noastre, care a avut multe momente de ”rătăcire” pe faza ofensivă, fiind penalizați prompt de adversari pe contraatac și faza a doua.

După ce a avut plus 7 la pauză, Spania s-a desprins la 25-14 în prima parte a reprizei secunde, după care jucătorii noștri au revenit, inclusiv pe fondul unei relaxări premature a adversarilor. În cele din urmă a fost 35-31 pentru gazde și este de notat că România a înscris 60 de goluri în două meciuri campioanei europene. În pofida celor 35 de goluri înscrise de Spania, unul din cei mai buni jucători ai naționalei noastre a fost portarul Dan Vasile, alături de care i-am remarcat pe Gabriel Dumitriu și Gabriel Cumpănici. În orice caz, cele trei partide din această săptămână ne-au arătat că echipa pregătită de Xavier Pascual nu poate avea probleme la turneul preliminar din luna ianuarie, pentru calificarea la mondialele din 2023.

SPANIA – ROMÂNIA 35-31 (20-13)

Spania: Corrales, Hernandez – A. Fernandez 7, Gonzalo Perez 5, Sole 3, Garciandia 3, Izquierdo 3, D. Fernandez 3, Figueras 2, Casado 2, Marchan 2, Marquez 2, Maqueda 1, Guardiola 1, Sanchez-Migallon 1, Gurbindo, Pol Valera. Antrenor: Jordi Ribera.

România: Popescu, Vasile 1 gol – Nistor 7, Dumitriu 6, Cumpănici 5, Humet 4, Racoțea 2, Constantina 2, Szoke 1, Rotaru 1, Thalmaier 1, Grigoraș 1, Militaru, Negru, Căbuț, Bizău, Buzle, Mănescu. Antrenor: Xavier Pascual.

Foto: rfebm.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *