Liga Florilor / După câștigătoarea cupei, Brăila a bătut și campioana

Dublă de senzație pentru Dunărea Brăila, echipă ce a reușit două victorii uriașe în decurs de 4 zile. După ce a câștigat joi pe terenul deținătoarei Cupei României, SCM Gloria Buzău, gruparea brăileană s-a impus duminică, pe teren propriu, scor 27-25, în fața campioanei CSM București, în primul meci al etapei a IX-a din Liga Florilor, ultima din acest an. Două rezultate care reprezintă și un răspuns pentru un antrenor din primul eșalon care dădea ochii peste cap că trebuie să joace sâmbătă și marți. În orice caz, rezultatul acestui joc întărește ideea că, în acest sezon, lupta pentru titlu va fi mai aprigă ca niciodată.

Revenind la jocul de la Brăila, Dunărea a repetat prestația solidă de joi, de la Buzău, victoria fiind pe deplin meritată. Păcat că handbalistele românce sunt apariții meteorice în echipa pregătită de Morten Soubak, în care Aneta Udriștoiu a evoluat cu succes în calitate de coordonatoare. De partea cealaltă, Alexandra Dindiligan a avut o nouă prestație bună și cam atât. După o primă repriză pe care a încheiat-o cu avans minim, CSM București s-a desprins la 20-17 în minutul 38. Dunărea a revenit, însă, spectaculos, cu 4 goluri consecutive în 7 minute, desprinzându-se apoi la 24-21 în minutul 51.

Experimentatele jucătoare ale Brăilei au gestionat bine finalul partidei, în care și Pessoa a avut câteva intervenții de mare efect, dar probabil că momentul psihologic al jocului s-a consumat în minutul 59. Cu 1 minut și 50 de secunde înainte de final, Carmen Martin a ratat o aruncare de la 7 metri la 26-24 pentru gazde, în condițiile în care CSM-ul era și în superioritate numerică. Rodrigues a marcat în ultimul minut golul care a  risipit orice dubiu asupra învingătoarei, iar campioana a suferit a doua înfrângere, după cea de la Râmnicu Vâlcea. De remarcat și arbitrajul foarte bun al tinerilor  constănțeni Ionuț Cazan și Gesur Suliman.

Etapa a IX-a va continua marți, cu partidele CSM Slatina – SCM Gloria Buzău (ora 16.30) și Măgura Cisnădie – SCM Craiova (ora 18.00).

HC DUNĂREA BRĂILA – CSM BUCUREȘTI 27-25 (15-16) Arbitri: Ionuț Cazan / Gesur Suliman

Dunărea: Șerban, Pessoa – Kurtovic 6, Gomes 5, Rodrigues 4, Araujo 4, Udriștoiu 3, Tamires 2, Quintino 2, Safta 1, Epureanu, Kanaval. Antrenor: Morten Soubak.

CSM: Wester, Davidsen – Neagu 7, Dindiligan 5, Klikovac 3, Aune 3, Broch 3, Martin 2, Arntzen 1, Ramusovic 1, Omoregie. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: Facebook HC Dunărea Brăila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *