Liga Europeană / Înfrântă în Norvegia, Gloria Buzău păstrează șanse de calificare

SCM Gloria Buzău a pierdut duminică seara prima manșă din turul al treilea preliminar al Ligii Europene feminine, pe terenul echipei norvegiene Storhamar, scor 27-31. E o diferență care păstrează intacte șansele de calificare ale echipei buzoiene, care a avut o evoluție oscilantă în Norvegia, inclusiv pe fondul neadaptării la maniera de arbitraj a cuplului elvețian. Astfel, echipa lui Aurelian Roșca a intrat greu în meci, echipa norvegiană conducând cu 15-10 în minutul 26. Buzoiencele au revenit spectaculos pe final de repriză, cu Andreea Rotaru în formă foarte bună, la revenirea după o accidentare, iar la pauză Storhamar mai avea doar un gol avans.

Buzăul a înscris de două ori la rând în debutul reprizei secunde, apoi gazdele au revenit fără să reușească să se desprindă, astfel că scorul era 27-26 în minutul 53. A urmat o perioadă proastă în atac a buzoiencelor, coroborată cu câteva decizii controversate ale arbitrilor elvețieni, Rotaru nu și-a ținut nervii în frâu și a primit 2 minute pentru proteste în minutul 57, iar echipa norvegiană s-a desprins la 31-26 și avut posibilitatea să se desprindă la 6 goluri în ultimul minut. Din fericire, Nenezic a apărat aruncarea Betinei Riegelhuth, apoi Carmen Stoleru a marcat și a închis tabela la o diferență rezonabilă pentru a ataca la Buzău calificarea în grupele competiției. Manșa secundă se va disputa duminică, 21 noiembrie, de la ora 11.

STORHAMAR HANDBALL ELITE – SCM GLORIA BUZĂU 31-27 (16-15) Arbitri: Andreas Capoccia / Beat Jucker (Elveția)

Storhamar: Liden, Gronlund – Hovden 10, Riegelhuth 7, Obaidli 6, Jakobsen 4, Hogseth 2, Amundsen 1, Johansson 1, Gabrielsen, Sandvik, Ronningen, Bruce, Enger, Fredriksson, Nestaker. Antrenor: Kenneth Gabrielsen.

Buzău: Batinovic, Nenezic – Rotaru 7, Harabagiu 5, Vasileuskaya 4, Czeczi 4, Petruș 2, Petrovic 2, Ilie 1, Zamfirescu 1, Stoleru 1, Subțirică-Iovănescu, Simion, Savu, Shteriova, Munteanu. Antrenor: Aurelian Roșca.

Foto: eurohandball.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *