Aron Kristjansson: N-am fost suficient de inteligenți în câteva situații-cheie pe final

CSM Focșani a debutat cu victorie, 28-26, în prima manșă a turului al treilea al Cupei EHF, împotriva echipei islandeze Haukar. Vedeta echipei oaspete a fost chiar antrenorul ei principal, Aron Kristjansson, fost internațional islandez (85 de selecții), dar și fost selecționer al țării de origine, în perioada 2012-2016. Iată ce a declarat acesta după încheierea partidei de la Focșani.

Rep.: Ce credeți despre desfășurarea jocului ?

Aron Kristjansson: A fost un meci bun, dar un meci greu pentru noi, repriza a doua a fost intensă din punct de vedere fizic pentru apărări, care au funcționat mai bine în a doua jumătate a meciului. Portarul nostru a fost descalificat la pauză, iar noi am fost puși sub presiune încă din debutul reprizei a doua. După părerea mea, un rezultat de egalitate ar fi reflectat ce s-a întâmplat azi pe teren.

Rep.: Ce va fi în meciul retur ?

A.K.: Va fi din nou un meci tare, echipa din Focșani are câțiva jucători buni și inteligenți, însă sigur că noi ne propunem să obținem calificarea în turul următor. Pentru asta vom încerca să îmbunătățim unele aspecte ale jocului nostru, mă refer la problemele pe care le-am avut în atac azi în repriza secundă. Va trebui să fim mai buni, atunci când Focșaniul este agresivă în apărare.

Rep.: Ce credeți că va face diferența în al doilea joc pentru a obține calificarea ?

A.K.: În ce ne privește, cred că va trebui să avem o defensivă bună timp de 60 de minute, nu doar 30 de minute, cum a fost azi. Aceasta cred că va fi cheia calificării.

Rep.: Comparativ cu ce știați înaintea jocului, ați avut vreo surpriză din partea echipei adverse ?

A.K.: Nu. Cele două echipe s-au studiat reciproc și nu cred că vreuna dintre ele a venit cu ceva nou. Sigur că înainte de orice joc există unele necunoscute, mai ales că echipa din Focșani este debutantă în cupele europene, iar mulți dintre jucătorii noștri nu au experiență în astfel de jocuri. Trebuie să intri pe teren ca să-ți simți adversarii, să vezi cât sunt de puternici. Eu cred că CSM Focșani e o echipă bună.

Rep.: Ați fost impresionat de vreun jucător al Focșaniului în mod special ?

A.K.: Da, echipa din Focșani are mulți jucători buni, de exemplu Marijanac e un jucător inteligent, însă mi-au plăcut cei de la linia de 9 metri, precum și extremele foarte rapide.

Rep.: Spuneați de presiunea creată de descalificarea portarului la pauză, însă înlocuitorul său a avut o evoluție foarte bună. Poate n-a fost neapărat un dezavantaj pentru dumneavoastră…

A.K.: E adevărat că a început cu două intervenții foarte bune, după care a avut o perioadă lungă în care n-a mai scos nimic, însă și-a revenit spre final, din fericire pentru noi. Cred că n-am fost suficient de inteligenți în anumite situații-cheie din finalul partidei, am ratat câteva situații, apoi ultimul gol nu trebuia să-l fi primit, cineva trebuia să sară și să respingă mingea de acolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *