Calificare cu emoții pentru Turda în optimile Cupei EHF

Potaissa Turda e a treia echipă românească ce a reușit calificarea în optimile Cupei EHF masculine, ardelenii câștigând returul cu kosovarii de la Besa Famgas cu 29-26, după ce pierduseră turul cu 28-30. Turdenii lăsaseră de înțeles că în jocul din Kosovo au fost victimele unor veroși arbitri muntenegreni și că în retur se va vedea diferența de valoare. Și s-a văzut, cu arbitri maghiari, care au fluierat foarte corect. După 16 minute și jumătate, kosovarii conduceau cu 8-4, iar mesajul lor ”războinic” de pe Facebook dinaintea jocului, în care se menționa inclusiv faptul că România nu a recunoscut independența statului ex-iugoslav, părea să aibă acoperire.

Un time-out cerut la timp de Horațiu Gal a readus pulsul în tabăra gazdelor, iar Potaissa a intrat la pauză cu avans minim, 13-12. Mai mult, în prima parte a mitanului secund, ardelenii s-au desprins la 5 goluri, 23-18, în minutul 42, și se părea că soarta calificării e rezolvată. Oaspeții n-au renunțat, însă, la luptă, au revenit la minus 2, 24-26 în minutul 52, dar n-au putut mai mult. Ce rămâne e că, în anul de grație 2021, echipa națională masculină n-a putut să învingă Kosovo, iar vicecampioana României s-a chinuit să elimine campioana acestui stat, nerecunoscut de țara noastră. Aici suntem la nivel de handbal masculin și de vină suntem doar noi, nu arbitrii, nu conspirațiile mondiale și nici măcar Nety Sandu. Dar atât timp cât prima grijă a echipelor noastre (valabil și la feminin) înainte de un meci e cine le arbitrează, aici vom rămâne. Dar noi nu suntem în stare nici măcar să ne asigurăm că numele jucătorilor noștri sunt înscrise corect în documente – Gabriel Dumitriu este pentru a ”n”-a oară trecut Dumitru, așa că ce pretemții să mai avem…

CSM Focșani, Minaur Baia mare și Potaissa Turda sunt echipele românești care vor evolua în optimile Cupei EHF, tragerea la sorți urmând să aibă loc marți, 7 decembrie.

POTAISSA TURDA – KH BESA FAMGAS 29-26 (13-12) Arbitri: Kristof Altmar / Marton Horvath (Ungaria)

Turda: Șelaru, Freiwald – Szoke 8, Ghiță 6, Dumitriu 4, Ghivil 3, Pințoiu 2, Cîntec 2, Thalmaier 2, Talas 1, Pop 1, Lazăr, Dragas. Antrenor: Horațiu Gal.

Besa: Mursel – Prce 11, Jupa 4, Gjuka 3, Terziqi 2, Mushkolaj 2, Racic 2, Sabanovic 1, Alonso 1, Cacaj, Dukaj, Mulaj, Vokshi, Tafilaj, Muqolli. Antrenor: Arben Gashi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *