Norvegia n-a dat nicio șansă României în ultimul meci din grupa C a mondialelor

În urmă cu exact un an, România întâlnea Norvegia  la Kolding, în Danemarca, în ultimul meci al grupei D de la Euro 2020. Echipa noastră a ținut atunci pasul trei sferturi din meci și a pierdut cu 28-20 după ce a clacat în ultimul sfert de oră. Un an mai târziu, naționala României n-a mai făcut față decât ceva mai mult de un sfert de oră mașinii de handbal care este naționala Norvegiei, una net superioară la toate capitolele și care a spulberat puseurile de optimism din tabăra noastră dinaintea jocului. Paradoxul acestui debut de turneu final e că nici al treilea joc al României nu este foarte relevant, fiindcă am întâlnit un adversar mult prea puternic, care evident că n-a venit cu nimic nou, dar nici nu era nevoie.

Îngrijorătoare pentru noi rămân însă numeroasele greșeli tehnice, dar și procentajul foarte slab de reușită a aruncărilor de la 6 metri – doar 36%, adică am marcat de la semicerc 10 goluri din 28 de aruncări, conform statisticilor IHF. De la 9 metri a fost dezastru – 1 gol din 4 aruncări, acesta fiind unul din efectele dependenței de Cristina Neagu. Nici poarta n-a strălucit, Dumanska și Hosu având procentaje de 24%, respectiv 15% și, sincer, e  greu de găsit vreun aspect pozitiv din această înfrângere, care nu e nicio tragedie în sine, fiindcă nimeni nu se aștepta la minuni în fața campioanei europene. Întrebarea e dacă atât putem la ora asta. Un prim răspuns îl vom avea joi, atunci când vom întâlni campioana mondială Olanda, în primul meci din grupa principală.

NORVEGIA – ROMÂNIA 33-22 (17-11) Arbitri: Novica MITROVIC/Miljan VESOVIC (Muntenegru)

Norvegia: Lunde, Solberg – Brattset 7, Kristiansen 5, Oftedal 5, Mork 4, Aune 4, Reistad 2, Solberg 2, Hogdahl 1, Jacobsen 1, Herrem 1, Aardahl 1, Arntzen, Ingstad. Antrenor: Thorir Hergeirsson.

România: Dumanska (5/21), Hosu (3/20) – Laslo 6/8, Pintea 5/6, Dincă 3/3, Ostase 3/6, Bazaliu 1/8, Rotaru 1/5, Harabagiu 1/6, Moisă 1/4, Ilie 1/4, Zamfirescu 0/1, Tănasie 0/1, Polocoșer, Dindiligan. Antrenor: Adrian Vasile.

Foto: ihf.info

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *