Nu e liniște la CSM Bacău, unde se petrec lucruri incredibile / Rareș Păunică: Mă simt batjocorit, s-a umplut paharul

Handbal Mania a scris în septembrie despre haosul de la CSM Bacău, iar situația de la clubul băcăuan nu s-a îmbunătățit de atunci. Au fost lăsați să plece în plin campionat internaționalii Sretenovic (Serbia) și Saldatsenka (Belarus), iar unul din cei mai promițători tineri jucători români, Eduard Iordachi, a semnat cu Minaur, unde va pleca în vară. Directorul Adrian Gavriliu a fost demis, prin schimbarea organigramei, însă el nu se dă dus, iar colegii de la PSD din Prefectura Bacău i-au sărit în ajutor atacând decizia Consiliului local în contencios administrativ. O dispută politică ce distruge încet dar sigur handbalul băcăuan și la nivel de seniori, după ce centrul de juniori a fost pus la pământ.

Ultima nefăcută a directorului Gavriliu are legătură cu unul din handbaliștii-simbol ai Bacăului, Rareș Păunică. Trimis de Sandu Iacob la echipa a doua în vară, handbalistul CSM-ului a fost exclus de pe lista jucătorilor care au mesele asigurate de club, deși el are acest drept stipulat în contract. Astfel, Rareș Păunică a fost invitat să părăsească restaurantul la care luau masa colegii săi, fiindu-i prezentată o listă de sportivi pe care el nu figura. Gavriliu i-a spus jucătorului că nu există o decizie scrisă și motivată în acest sens, ci doar o ”decizie verbală”. Precizăm că toți handbaliștii legitimați la CSM Bacău au prânzul și cina asigurate de club.

Băcăuan de origine, în vârstă de 34 de ani, Rareș Păunică a evoluat timp de 8 ani la Știința Municipal Dedeman Bacău, cu care a promovat în Liga Națională și a devenit de trei ori vicecampion al României. A plecat după desființarea echipei, dar a revenit în orașul natal unde a izbutit o nouă promovare, cu CSM Bacău, în 2018. Deși a fost unul din cei mai buni jucători ai echipei în ultimele sezoane, el a căzut în dizgrația conducerii tehnice și administrative.

Adrian Gavriliu nu a dorit să comenteze excluderea lui Rareș Păunică de la drepturile de masă, fiind doar interesat de unde provin aceste informații.

La început am crezut că e vreo glumă, dar mi s-a arătat o listă de pe care eu lipseam, am fost exclus de la drepturile de masă fără vreo explicație. Am discutat cu directorul clubului și a spus că va avea loc o ședință pe tema asta, apoi voi fi informat dar acum nu-mi poate prezenta vreo decizie scrisă în sensul ăsta. Toți colegii îmi spun că e nevoie de mine la echipă, nimeni nu înțelege ce se petrece și e trist că un om care nu are habar de regulamentele handbalului a ajuns să îmi dea lecții pe tema asta. Nu știu de ce s-a ajuns în această situație, nu înțeleg, cât despre antrenorul care m-a trimis la echipa secundă fără ca măcar să stea de vorbă cu mine, nici nu vreau să-i mai rostesc numele. Procentajele mele, randamentul meu, totul este scris, filmat și înregistrat. Poate că mai eram la prima echipă dacă aveam prieteni prin club sau rude pe cine știe unde, însă eu am fost întotdeauna omul care a spus adevărul verde-n față și aici a fost problema. Așa se întâmplă la noi, atunci când vrei să-ți faci jocurile și dai peste unul care-ți spune realitatea, îl elimini să poți să joci cum vrei. Dacă am greșit undeva, vreau să mi se spună, tot primesc întrebări despre situația mea și nu știu ce să răspund. Mă simt batjocorit și foarte mulți colegi de-ai mei se simt la fel, batjocoriți. Eu nu voi sta niciodată ”capră” și nu mă voi lăsa batjocorit doar pentru a juca în prima ligă sau pentru a dobândi o funcție. Nu pot și nu voi face așa ceva. Au încercat să mă dea afară din vara trecută dar n-au putut și acum continuă răfuiala cu mine din motive pe care nu mi le-a spus nimeni. Din păcate, unii uită de unde au plecat sau cine au fost, dar eu voi rămâne același în continuare. Dacă am greșit, eu îmi prezint scuzele, dar când sunt tratat astfel, când sunt batjocorit, nu pot să întorc obrazul la nesfârșit. S-a umplut paharul și chiar nu mai pot rezista. Rareș Păunică (handbalist CSM Bacău)

Un comentariu la „Nu e liniște la CSM Bacău, unde se petrec lucruri incredibile / Rareș Păunică: Mă simt batjocorit, s-a umplut paharul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *