Liga Europeană / Minaur a învins deținătoarea trofeului și păstrează șanse de calificare în sferturi

Handbalistele de la Minaur au reușit duminică cea de-a doua victorie în grupa B a Ligii Europene feminine, în partida de pe teren propriu cu deținătoarea trofeului, Les Neptunes de Nantes, scor 28-26. Partida a fost echilibrată, cu răsturnări de scor, maramureșencele conducând cu un gol la pauză, după care echipa franceză a trecut la conducere al jumătatea reprizei secunde. În minutul 51 Nantes conducea cu 25-24, dar Minaur a marcat de 3 ori la rând prin golgheterele Laslo și Lavko, câștigând apoi cu 28-26. Echipa română este acum la egalitate de puncte cu Nantes, franțuzoaicele având însă avantajul rezultatelor directe, după ce au câștigat acasă cu 34-29. Din grupă au mai rămas de disputat două etape, Minaur mai având de jucat în deplasare cu Zaglebie Lubin (13 februarie) și acasă cu Bietigheim (19 februarie).

Cea de-a treia echipă română angrenată în Liga Europeană, Măgura Cisnădie, nu a mai evoluat în Rusia pe terenul Ladei Togliatti, din cauza infectărilor cu Covid.

MINAUR BAIA MARE – LES NEPTUNES DE NANTES 28-26 (14-13) Arbitri: Boris Cipov / Zoran Klus (Slovacia)

Minaur: Pandzic, Enache – Laslo 8, Lavko 7, Severin 4, Tănasie 3, Fujita 3, Petruș 2, Țîrle 1, Cioca, de Souza, Zych, Polocoșer, Kerekes. Antrenori: Raul Fotonea, Daniel Apostu.

Nantes: Placzek, Andre – Ondono 5, Stromberg 4, Ardouin 4, Hagman 3, Bergum 3, Ahanda 3, Kpodar 2, Mitrovic 1, Dapina 1, Loquai, Nielsen, Vaxes. Antrenori: Guillaume Saurina, Helle Thompsen.

Foto: csminaur.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *