Cine se va impune în Liga Națională de handbal în 2022?

CSM București a învins-o cu 32-19 pe rivala SCM Râmnicu Vâlcea, într-un meci care a contat pentru etapa cu numărul 17 a Ligii Naționale de handbal feminin. În urma rezultatelor din această rundă, Rapid București este pe primul loc în clasament, cu 42 de puncte, urmată de CSM București (41 de puncte) și două echipe cu 34 de puncte, Gloria Buzău și SCM Râmnicu Vâlcea, Vâlcencele au un meci mai puțin disputat.

Revenind la derby-ul disputat la București, trebuie spus că Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare de pe teren, cu 9 goluri din 12 aruncări, câștigând totodată și titlul de golgheter al partidei. Yvette Broch, de la gazde, a marcat și ea de 6 ori, iar Omoregie şi Martin Berenguer au înscris câte 5 goluri. SCM Râmnicu Vâlcea nu a avut vreo sportivă în zi bună, dacă ne raportăm la numărul de goluri marcate: nicio jucătoare a echipei oaspete nu a ajuns măcar la cota 4.

Se anunță o luptă strânsă pentru titlul de campioană între CSM București, Rapid București și SCM Râmnicu Vâlcea, cele mai puternice echipe ale competiției. Emoțiile generate de confruntările sportive pot fi regăsite și în jocurile oferite de platformele de pe acest site.

CSM București s-a întărit și a reconfirmat antrenorul

După un debut de sezon cu probleme, CSM-ul vine puternic din urmă, înregistrând 7 victorii și o remiză în ultimele opt etape. Înaintea victoriei contra celor din Rm. Vâlcea, Neagu și coechipierele au învins-o chiar pe Rapid (28 – 27), în deplasare. Rivalitatea cu formația din Giulești se anunță tot mai mare, în contextul în care Rapid a abordat-o pe Cristina Neagu înainte de a semna prelungirea cu „tigroaicele”. CSM poate trece prima „linia de finiș”, mai ales după transferurile făcute: Kalidiatou Niakate, Marina Sudakova și Evelina Eriksson. Tess Wester, Jelena Grubisic sau Carmen Martin vor pleca, însă Adrian Vasile (care și-a prelungit și el contractul) mai poate conta pe ele.

ȚSKA Moscova, echipă antrenată de Florentin Pera, a fost exclusă din Liga Campionilor, după ce Rusia a invadat Ucraina. De această măsură profită CSM București, care urma să le întâlnească pe rusoaice în optimile de finală, pe 26 martie (turul) și pe 2 aprilie (returul). „Sferturile” sunt programate pe 30 aprilie și 8 mai (contra lui Esbjerg), iar meciurile din Final Four au loc în zilele de 4 și 5 iunie, la Budapesta.

Rapid are obiective importante pe termen lung

Și Rapidul s-a întărit. Au semnat Ivana Kapitanovic, portarul naționalei Croației, Orlane Kanor și Alexandra Lacrabere, ambele componente ale naționalei Franței. Planurile ceferistelor au fost anunțate, în Fanatik, de Bogdan Vasiliu, managerul secției de handbal: „Vrem să atacăm titlul. Apoi, să mergem în Final Four-ul Ligii Campionilor şi în doi sau trei ani să câştigăm Champions League”. Deocamdată, echipa antrenată de Carlos Viver trebuie să lupte pentru consolidarea poziției de lider în „Liga Florilor”.

SCM Rm. Vâlcea se concentrează pe Liga Europeană

La rândul ei, SCM Râmnicu Vâlcea nu dorește să renunțe la lupta pentru titlu, dar pare a se concentra mai mult pe parcursul din Liga Europeană EHF, unde o va întâlni pe Ikast, în sferturile de finală. „Aștept cu nerăbdare aceste meciuri eliminatorii și lupta pentru un loc în Final Four-ul EHF European League. Va însemna mult pentru clubul și fanii noștri să ne atingem obiectivele, iar unul dintre ele este să ajungem în Final Four”, a declarat antrenorul Bert Dahl. El nu va mai putea conta un timp pe Cristina Florica, accidentată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *