Încă o calificare ratată, dar proiectul lui Pasqui trebuie să meargă mai departe !

Naționala masculină a ratat o nouă calificare la un turneu final, de data aceasta la mondialele din 2023. Realist vorbind, era de așteptat, în condițiile în care am întâlnit o echipă superioară, iar naționala noastră a avut o mulțime de absențe cauzate de accidentări. La cele 7 din meciul de la Skopje s-au adăugat cele ale lui Căbuț și Bizău, astfel că Xavier Pascual a avut puține opțiuni la dispoziție. În condițiile date, victoria cu 24-22 împotriva Macedoniei de Nord e una meritorie, surprinzătoare și poate fi un punct de plecare pentru mai departe.

Avem la cîrma naționalei un antrenor de top mondial, care s-a înhămat la o treabă a naibii de grea, aceea de a readuce handbalul masculin românesc în prim plan. Am observat cu surprindere și maximă stupefacție că avem ”specialiști” care nu doar că se așteptau ca Pasqui să repare în 6 luni ce s-a stricat în douăzeci și ceva de ani, ci pun la îndoială competența lui. Pentru numele lui Dumnezeu ! În acest mediu ne dorim să revenim în prim-plan, cu oameni care vor rezultate peste noapte și contestă pe oricine și orice !

Sunt ferm convins că handbalul românesc are nevoie de oameni ca Xavier Pascual, dispuși să ne resusciteze, să ne ”injecteze” cu ce înseamnă handbalul de înalt nivel la acest moment. Mai cred că suntem norocoși că avem în handbalul nostru un astfel de om și caracter, e o concluzie care se bazează inclusiv pe discuțiile pe care le-am avut cu cei care au interacționat cu el. Dacă vrem să vedem luminița de la capătul tunelului, va trebui să avem răbdare și să fim alături de Pasqui. Am văzut în dubla cu Macedonia o echipă care a vrut, dar n-a putut mai mult la acest moment. Trebuie să acceptăm, în continuare, că aici suntem și că trebuie răbdare să ne ridicăm cu proiectul gândit de Xavier Pascual. Altfel, vom rămâne să citim editorialele unor semi-analfabeți cu pretenții de comentatori care ne explică doct de ce naționala masculină nu e transmisă la TV.

ROMÂNIA – MACEDONIA DE NORD 24-22 (12-12) Arbitri: Robert Schulze / Tobias Tönnies (Germania)

România: Iancu, Vasile – Humet 6, Negru 4, Racoțea 3, Ilie 3, Cumpănici 2, Rotaru 2, Constantina 1, Ghionea 1, Dumitriu 1, Mănescu 1, Botea, Burlacu, Militaru, Dedu. Antrenor: Xavier Pascual.

Macedonia: Mitrevski, Tomovski – Lazarov 6, Kuzmanovski 3, Taleski 2, Mirkulovski 2, Georgievski 2, Peshevski 2, Anastasijevikj 2, Ojleski 2, Stoilov 1, Kuzmanoski, Markoski, Kosteski, Jagurinoski, Mladenovikj. Antrenor: Kiril Lazarov.

Un comentariu la „Încă o calificare ratată, dar proiectul lui Pasqui trebuie să meargă mai departe !

  • 19/03/2022 la 22:00
    Permalink

    De acord! Avem o șansă uriașă cu Pasqui, mai ales pentru caractere, de la seniori până la cadeți și chiar viitori handbaliști. Va continua cât va vrea și va putea, indiferent cine vine președinte.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *