Minaur e la un pas de Final Four-ul Ligii Europene feminine

După ce în urmă cu 5 săptămâni aproape se resemnase la gândul că va părăsi competiția după faza grupelor, Minaur Baia Mare este acum cu un picior în Final Four-ul Ligii Europene feminine. Echipa maramureșeană a făcut un joc foarte bun pe teren propriu în compania echipei norvegiene Sola HK, pe  care a surclasat-o cu 40-32. A fost un meci spectaculos, cu goluri multe din toate pozițiile, care mai de care mai frumoase, pe care Minaur l-a încheiat cu un procentaj excelent de reușită a atacurilor, de 77%.

Echilibrul a durat circa 10 minute, după care gazdele s-au desprins treptat la adăpostul intervențiilor Cristinei Enache. După 14-7 în minutul 23, norvegiencele au revenit în finalul primei reprize, pe fondul unor greșeli ofensive comise de adversare, iar la pauză a fost 18-14 pentru Minaur. Echipa din Baia Mare a început în trombă repriza secundă și s-a desprins la 25-16 în minutul 38, forțându-l pe Steffen Segavik să ceară time-out. N-a fost de mare ajutor pentru oaspete, gazdele au condus și la 10 goluri, diferență cu care ar fi putut să și câștige, însă nu și-au fructificat ultimul atac, oferindu-le adversarelor ocazia să reducă diferența finală la 8 goluri. Minaur e acum favorită la calificare, însă va trebui să facă un joc foarte bun și în returul de duminica viitoare, de la Stavanger.

MINAUR BAIA MARE – SOLA HK 40-32 (18-14) Arbitri: Tatjana Prastalo / Vesna Balvan (Bosnia-Herțegovina)

Minaur: Enache, Pandzic – Lavko 9, Popa 6, Fujita 6, Burlachenko 5, Laslo 4, Tănasie 4, Severin 3, Petruș 2, Polocoșer 1, de Souza, Țîrle, Cioca, Zych. Antrenor: Raul Fotonea.

Sola: Haug, Froland – Deila 7, Sirum Novak 7, Knutsen 6, Herrem 4, Seierstad 3, Magnussen 3, Holgersen 2, Berland, Gudmestad, Haugseng, Kristiansen, Barka. Antrenor: Steffen Segavik.

Foto: Facebook Minaur Baia Mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *